objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 24. maj 2011 ob 16:45

Eni so slišali, da bo video z Urško, a so mislili, da gre za Urško Bačovnik
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Afera z videom Urške Hočevar Čepin še vedno odmeva. Iz oglaševalskih virov je slišati, da je agencija Futura (projekt naj bi osebno vodil Vital Verlič, eden od dveh ustanoviteljev Future) debelo zgrešila tudi z aranžmajem Urške Čepin in Bojana Emeršiča, če so se že lotili tako imenovanega viralnega videa. Vlada pred pokojninskim referendumom "lovi" predvsem mlado generacijo, od 18 do 30 let, ki je - mimogrede - kolektivno jezna na vlado zaradi zakona o malem delu, in tako imenovano neurbano populacijo. Z videom na spletu naj bi dobili tiste prve, torej mlade pred računalnikom, toda starleta Urška Čepin skoraj zanesljivo ni mnenjski voditelj te populacije. Enako velja za igralca Bojana Emeršiča in njegov video, ki je precej bolj podoben korektni reklami za pralne praške, kot pa viralnemu videoposnetku, ki naj bi se rolal po spletu.
Nenavadno je tudi, pravi eden od bolj znanih slovenskih piarovcev, ki ni želel biti imenovan, da so se glavni akterji kampanje med seboj nemudoma sporekli, namesto da bi skupaj dosledno zagovarjali tezo, kaj so želeli z videom "Urška je proti" sploh doseči. Predsednik vlade Borut Pahor je direktorja vladnega urada za komuniciranje Darijana Koširja ponižal na včerajšnji tiskovni konferenci, Košir je po odstranitvi videa govoril, da je bilo tako ali tako mišljeno, da bo video predvajan samo en dan, Vital Verlič pa se je javno čudil Koširjevi potezi, zakaj so video nenadoma umaknili.
Koširjev urad za komuniciranje, ki je včeraj dopoldne izdal uradno pojasnilo glede objave videa, v katerem nastopa Urška Čepin, je v tem sporočilu za javnost nonšalantno prikril pomemben podatek, da je pri produkciji videa sodeloval tudi spletni portal Vest.si, kjer med lastniki najdemo Denisa Sarkiča, svetovalca za odnose z javnostmi Socialnih demokratov. V tekstu, objavljenem na spletni strani vladnega urada, namreč piše, da so "za spletni nastop v kampanji najeli specializirano spletno agencijo Innovatif, ki je del Skupine Futura (kar smo danes že poročali)," ampak Vest.si niso omenili.
Za poslovni del portala Vest.si se je razvedelo šele pozneje.
Prav iz vrst Socialnih demokratov je tudi slišati, kako so nekateri že pošteno ogorčeni nad posameznimi nesposobnimi kadri, zbranimi okoli premiera Boruta Pahorja. Naši viri trdijo, da se tega počasi zaveda tudi Pahor, zato naj bi postajal vedno bolj kompatibilen z vodstvom stranke. "Na koncu bo Pahorju ostala samo še stranka," pravijo naši sogovorniki.
In še tale bizarna, vendar resnična govorica. Ko se je prejšnji teden na sceni nekaj malega začelo govoriti o tem, da naj bi "posneli video z Urško," so bili nekateri politiki vladajočega trojčka prepričani, da gre za nekakšen video na račun Urške Bačovnik, žene predsednika SDS Janeza Janše. Nato pa - po naročilu vlade - pride ven Urška Čepin ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urške Hočevar Čepin Vital Verlič Bojana Emeršiča Bojana Emeršiča Borut Pahor Darijana Koširja Denisa Sarkiča Urške Bačovnik Janeza Janše

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Eni so slišali, da bo video z Urško, a so mislili, da gre za Urško Bačovnik