objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 24. maj 2011 ob 07:00

Kangler kazensko ovadil tudi bivšega cimra v Tacnu, kriminalista Fanka
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Mariborski župan Franc Kangler vrača udarec. Potem ko so ga policisti in kriminalisti v spektakularni policijski akciji, menda imenovani "operacija Oligarh," v spremstvu televizijskih kamer in pod medijskimi žarometi 4. maja pridržali dobrih 16 ur, nato pa ga niso niti kazensko ovadili, je izbrane kriminaliste in policijske funkcionarje zdaj kazensko ovadil Kangler. Ovadbe je podal zoper sedem pooblaščenih uradnih oseb iz mariborske policijske uprave in odgovorno osebo na policiji v Ljubljani. Kangler jim očita javno zlorabo uradnega položaja, nevestno delo in izdajanje uradnih podatkov.
Na včerajšnji dramatični tiskovni konferenci, ki je trajala eno uro in pol, je mariborski župan tudi zavrnil vseh šest kaznivih dejanj, ki mu jih očitajo v policijski odredbi. Od ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal pa pričakuje javno opravičilo.
Franc Kangler imen ovadenih noče povedati. Po naših informacijah sta med ovadenimi zanesljivo vodja mariborskih kriminalistov Janez Lovrec, ki naj bi vodil celotno operacijo zoper Kanglerja, in Marjan Fank, bivši vodja mariborskih kriminalistov, zdaj pomočnik direktorja kriminalistične službe na Generalni policijski upravi. Karierni kriminalist Fank se je v javnosti začel pojavljati po odhodu nekdanjega šefa slovenskih kriminalistov Aleksandra Jevška v pokoj, ko je začasno prevzel vodenje kriminalistične službe. Veljal je za dobrega kriminalista na področju nerazrešenih umorov, s Francem Kanglerjem, ki je - kot je znano - v politiko prišel iz policije, pa sta bila štiri leta "cimra" v kadetski šoli v Tacnu. Ko je bil Kangler poslanec v državnem zboru, se je Fank menda samo enkrat oglasil pri Kanglerju in ga spraševal, kaj meni o mariborskem kriminalistu Borisu Novaku. Spomnimo,  Novak je pozneje postal predsednik nadzornega sveta časopisne hiše Večer, danes pa je direktor korporacijske varnosti in nadzora na Pošti Slovenije. Da Marjan Fank po upokojitvi Aleksandra Jevška ni postal direktor kriminalistične policije, gre verjetno pripisati dejstvu, da je premalo "politično profiliran" in mu Kresalova še ne zaupa povsem.
Kdo je za župana Kanglerja spisal kazenske ovadbe zoper posameznike na policiji, prav tako še ni znano. Govori se o odvetniški pisarni Čeferin, Franciju Matozu in Nini Zidar Klemenčič. Slednja nam je to zanikala, enako odvetnik Matoz, Aleksander Čeferin pa včeraj zvečer ni bil dosegljiv. Po objavi članka nam je tudi
Na Generalni policijski upravi pravijo, da "povračilni ukrepi ne bodo odvrnili kriminalistov od preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Katarine Kresal Janez Lovrec Marjan Fank Aleksandra Jevška Borisu Novaku Franciju Matozu Nini Zidar Klemenčič aleksander čeferin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kangler kazensko ovadil tudi bivšega cimra v Tacnu, kriminalista Fanka