objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 17. maj 2011 ob 08:03

Zvijanje rok pred kongresom LDS. Pazi, Čelan, zdaj si ti na vrsti!
Ptujski župan Štefan Čelan po nekaj mesecih po telefonu poklical Blaža Kavčiča in mu dejal, da on na njegovem mestu ne bi kandidiral proti Katarini Kresal. Čelan priznava, da ga je strah in se boji
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Medtem ko tržaški desničarsko-nacionalistični časopis Il Piccolo ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal predstavlja kot "plavolasko modrih oči in visokih pet, ki je od blizu videti odgovorna in odločna ter policijo vodi v visokih petah (glej rubriko Zvezde & izjave)," se na terenu liberalne demokracije pred bližajočim volilnim kongresom LDS dogaja tako imenovano "zvijanje rok," pravijo naši viri.
Mimogrede, ministrica Katarina Kresal se očitno nič ne buni, ko italijanski novinarji pišejo, kako ona vodi policijo. Slovenskim medijem namreč Kresalova več čas pridiga, da ona s policijo nima ničesar.
Po navedbah naših virov naj bi to občutil tudi ptujski župan na listi LDS Štefan Čelan, ki naj bi bi imel "podobne težave" kot njegov mariborski županski kolega Franc Kangler. Spomnimo, ptujskega župana Čelana so pred lanskimi lokalnim volitvami kriminalisti obiskali kar 36-krat (!?), kar nam je potrdil tudi Čelan. Po govoricah, ki krožijo, naj bi se zoper Čelana pripravljala podobna policijska akcija kot nedavno proti Kanglerju, vendar naj bi jo "prestavili" na čas po kongresu LDS, je slišati od istih virov. Vse to naj bi bilo povezano z volilnim bojem znotraj LDS in vprašanjem, koga bo na kongresu tako ali drugače podprl Čelan? Sedanjo predsednico stranke in ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal ali predsednika državnega sveta Blaža Kavčiča, njenega protikandidata za novega predsednika LDS?
Po naših informacijah je Štefan Čelan prejšnji teden po telefonu poklical Kavčiča in mu prijateljsko svetoval, naj se odreče kandidaturi v korist Kresalove, češ, za njo stoji kapital. Če naše informacije držijo, se Čelan in Kavčič nista slišala že nekaj mesecev, čeprav naj bi prej kar pogosto vzdrževala stike. Čelan je Kavčiča tudi redno vabil na znamenita ptujska kurentovanja.
Štefan Čelan je za naš portal zanikal, da naj bi Kresalova pritiskala nanj glede kongresa in strankarskih volitev. Je pa potrdil telefonski pogovor z Blažem Kavčičem, vendar pravi, da mu ni svetoval, naj umakne kandidaturo. Čelan naj bi Kavčiča poklical zato, tako vsaj zatrjuje sam, ker ga je zanimalo, ali Kavčič s kandidaturo misli resno. Rekel pa mu je, da sam, torej Čelan, v takšnem razmerju sil ne bi kandidiral proti Kresalovi.
No, ptujskemu županu pa je na nedavnih volitvah v Skupnost slovenskih občin v ljubljanskem Austria Trend hotelu (10. maja), kjer je bil za predsednika sekcije mestnih občin ponovno izvoljen mariborski župan Franc Kangler, nekdo dejal, "pazi, Čelan, zdaj, po Kanglerju, si ti na vrsti!" Kdo mu je to rekel, Štefan Čelan sicer noče povedati, v hotelski sejni sobi pa je bilo takrat več ljudi.
Res pa je, priznava župan Ptuja, da "me je strah in se bojim. Strah me je demokracije, takšne stvari se niso dogajale niti v SFRJ (bivša Jugoslavija; op.p)," slikovito dodaja Štefan Čelan.
Štefan Čelan se je pred lanskimi lokalnimi volitvami dobil tudi s Sebastjanom Jeretičem, nekdanjim vplivnim svetovalcem Socialnih demokratov za odnose z javnostmi, zdaj pa hudim kritikom predsednika vlade in SD Boruta Pahorja. Čelan pravi, da sta se pogovarjala o možnostih za ustanovitev tako imenovane "županske stranke," ki bi lahko kompetentno vodila državo. Čelan in Jeretič sta se po Čelanovih besedah srečala samo enkrat, po lokalnih volitvah pa ne več.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarino Kresal Štefan Čelan Franc Kangler Blaža Kavčiča Sebastjanom Jeretičem Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zvijanje rok pred kongresom LDS. Pazi, Čelan, zdaj si ti na vrsti!