objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 11. maj 2011 ob 07:08

Pahorjeve vlade Gregor Golobič ne bi rad zapustil čisto sam
Predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo menda pritiska na Majdo Širco, Irmo Pavlinič Krebs, Darjo Radić in Pavleta Gantarja, naj skupaj z njim odstopijo
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič, ki bo z mesta ministra za visoko šolstvo odstopil 4. junija, dan pred "ključnim" referendumom o pokojninski reformi, prepričuje vse tri preostale ministrice stranke Zares, Majdo Širca, Darjo Radić in Irmo Pavlinič Krebs ter predsednika državnega zbora Pavleta Gantarja, naj skupaj z njim odstopijo tudi oni, pripovedujejo naši viri. Toda Golobič naj bi se hkrati znašel pod plazom kritik nekaterih mnenjskih voditeljev, ki so blizu stranke Zares, ker naj bi prehitro javno ponudil odstop z mesta ministra, ki ga zdaj seveda ne more več verodostojno preklicati. Odhod Zaresa iz vladne koalicije naj bi bil sicer odvisen od referendumskega rezultata. Po domače, če ne bo debakla, ostanejo notri, drugače gredo ven.
Po drugi strani naj bi se razmere znotraj Pahorjeve vlade po Golobičevi napovedi odstopa dokaj "razelektrilizirale", Golobičeva izjava, da ima včasih občutek, kako je stranka Zares "edina v koaliciji," pa naj bi veljalo predvsem za kadrovsko politiko, pravijo nekateri vodilni Socialni demokrati.
Generalni sekretar Zaresa Bogdan Biščak govoric o Golobičevih pritiskih na tri Zaresove ministrice in predsednika državnega zbora včeraj ni komentiral. Danes zjutraj, po objavi članka, pa nam je Biščak sporočil, da te govorice "ne držijo."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič Majdo Širca Darjo Radič Irmo Pavlinič Krebs Pavleta Gantarja Pahorjeve Bogdan Biščak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahorjeve vlade Gregor Golobič ne bi rad zapustil čisto sam