objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Nedelja, 8. maj 2011 ob 07:38

Razvpiti odvetnik Dušan Korošec na sodišču izgubil proti Bojanu Požarju
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpiti celjski odvetnik Dušan Korošec, znan iz afere SCT-Petrol-Korošec-Senica, je na ljubljanskem okrožnem sodišču začel sodni postopek proti Bojanu Požarju in spletnemu portalu Požareport, zaradi domnevno sporne objave fotografij njegove poroke na Mlinarjevem hramu v Teharjah, junija 2008, ko sta se poročila Korošec in ljubljanska odvetnica Maša Potkonjak.
Spomnimo, prve poročne fotografije, ki smo jih objavili marca 2010, so razkrile prijateljstvo med ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal, odvetnikom Mirom Senico in ljubljanskim poslovnežem Igorjem Jurijem Pogačarjem, kar je bilo odločilnega pomena za afero NPU oziroma sporni najem stavbe na Dimičevi 16 za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada. Fotografije so namreč nesporno dokazale, da je ministrica Kresalova ljubljansko stavbo za potrebe NPU najela od družinskega prijatelja Pogačarja in mu tako zagotovila odlično finančno rento (v obliki najemnine, ki jo plačujemo davkoplačevalci), ki znaša 11 tisoč evrov mesečno.
Nadaljnje fotografije so dokazale tudi druženje Dušana Korošca in Katarine Kresal s celjskim okrožnim sodnikom Milkom Škobernetom, pred časom aretiranim zaradi suma korupcije. Okrožni sodnik Škoberne je na tej poroki opravljal tudi funkcijo matičarja.
Letos spomladi, torej več kot leto dni po prvi objavi poročnih fotografij, se je Dušan Korošec nenadoma odločil za sodni postopek. Potem ko je za vložitev "tožbe" neuspešno iskal kakšno znano ljubljansko odvetniško pisarno, kjer je predlagal tudi medijsko odmevnost primera (po naših informacijah so ga znani odvetniki in odvetnice, ki jih je prosil za zastopanje, zavrnili), je sodni postopek začel sam, uradno sicer prek enega od svojih sodelavcev, javnosti neznanega odvetnika Matjaža Pajka. Korošec in Pajk sta 6. aprila vložila predlog za izdajo začasne odredbe zaradi prepovedi nadaljnjih kršitev avtorskih pravic.
Pri tem sta celjska odvetnika eksplicitno navedla, citiramo, da "Korošec zaradi objave fotografij trpi veliko materialno škodo in duševne bolečine, saj je poroko praznoval v krogu družinskih prijateljev in osebnih znancev in je želel zato tudi spomine na dogodek deliti le z njimi."
Ljubljanska okrožna sodnica Dušana Bajc pa je Korošec-Pajkov predlog za izdajo začasne odredbe 13. aprila zavrnila (glej faksimile).
V daljši obrazložitvi je sodnica med drugim zapisala, da sodišče tožeči stranki Dušanu Korošcu "sicer lahko verjame, da gre za fotografije s tožnikove poroke, na katero so bili vabljeni družinski prijatelji in znanci, vendar to samo po sebi po oceni sodišča ne izkazuje dovolj, da bi tožniku nastajale kakšne posebej hujše duševne bolečine zato, ker so fotografije s poroke zaradi ravnanj tožene stranke dostopne javnosti." Dušan Korošec je namreč vsem svatom, najverjetneje pa še komu drugemu ali tretjemu, po poroki veselo delil "zapečene cedeje" s fotografijami. "Nobena od fotografij tudi sama po sebi, objektivno gledano, ni taka, da bi posegala v kakšno temeljno in osebnostno pravico tožnika," je prepričano sodišče. Nenazadnje, odvetnik Korošec je sodni postopek začel šele trinajst mesecev (!?) po objavi prvih fotografij, zato zdaj res ne more (več) zatrjevati, da mu kar naenkrat "nastaja nenadomestljiva škoda," ki bi utemeljevala izdajo predlagane začasne odredbe.
Okrožna sodnica Dušana Bajc je predlog za izdajo začasne odredbe zavrnila v celoti, v vseh petih točkah teksta, ki sta ga spisala Dušan Korošec in Matjaž Pajk. Odvetnika se na odločitev sodišča še lahko pritožita. In zanimivo, vrednost pravde proti spletnemu portalu Požareport (družbi Report d.o.o.) odvetnika Korošec in Pajk ocenjujeta na okroglih 27 tisoč evrov!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušan Korošec Bojanu Požarju Maša Potkonjak Katarino Kresal Mirom Senico Igorjem Jurijem Pogačarjem Milkom Škobernetom Matjaža Pajka Dušana Bajc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Razvpiti odvetnik Dušan Korošec na sodišču izgubil proti Bojanu Požarju