objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 4. maj 2011 ob 10:51

Velika akcija kriminalistov v Mariboru. Pridržali tudi župana Kanglerja
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Kriminalisti na območju Maribora danes opravljajo obsežne hišne preiskave zaradi suma korupcije in gospodarskega kriminala. Preiskava poteka tudi v Mestni občini Maribor. Po dosedanjih informacijah hišna preiskava poteka tudi na domačem naslovu mariborskega župana Franca Kanglerja v Dupleku. Župana danes ni v službi, njegov mobilni telefon pa zvoni v prazno. Po neuradnih informacijah naj bi kriminalisti preiskovali osem ljudi, med njimi tudi direktorico mariborske občinske uprave Milico Simonič Steiner, šefa oddelka za okolje in prostor upravne enote Maribor Vinka Merca, direktorja gradbenega podjetja Konstruktor Marjana Pinterja in lastnika ter direktorja gradbenega podjetja MTB Blaža Mlinariča in Viktorja Lednika.
Šlo naj bi za sporne nepremičninske in gradbene posle v obdobju zadnjih petih let. Predkazenski postopek vodi mariborsko okrožno državno tožilstvo, preiskujejo pa sume številnih kaznivih dejanj gospodarskega kriminala in korupcije. Od jemanja in dajanja podkupnine, sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, dajanja daril za nezakonito posredovanje, do zlorabe uradnega položaja ali pravic, oškodovanja upnikov in zlorabe položaja ali pravic. Angažiranih je več kot sto kriminalistov in policistov iz celotne Slovenije. Hišne preiskave naj bi delali v 25 objektih in 14 vozilih, poslovno in uradno dokumentacijo pa naj bi zasegli na dvajsetih lokacijah. Osmim osumljenim, med njimi tudi županu Kanglerju, so odvzeli prostost in jih začasno pridržali.
Spomnimo, župan Franc Kangler je pred nekaj meseci v svojem kabinetu nenadoma zaposlil nekdanjo mariborsko kriminalistko Anjo Kolšek, hčerko znanega mariborskega odvetnika Zvonka Kolška. Vendar današnjo policijsko operacijo vodi generalna policijska uprava pod vodstvom Janka Gorška.
Župan Franc Kangler, ki naj bi mu odvzeli prostost, je ob prihodu na sedež mestne občine v družbi kriminalistov dejal, da gre za neumnosti in velike laži. "Mislim, da bo čas pokazal svoje. Gre za neke stare zadeve v zvezi z gondolo, zavetiščem za živali, pravoslavno cerkev in lutkovno gledališče ... Gre za čisti politični konstrukt," je prepričan Kangler.
Kanglerjev odvetnik Luka Zajc iz grosupeljske odvetniške pisarne Čeferin pa je novinarjem povedal, da je "iz sodne odredbe razvidno, da so kriminalisti izvajali nekakšne prisluhe v letu 2009, potem se je čakalo dve leti, se ni naredilo nič, zdaj pa imamo hišno preiskavo, zato je župan upravičeno šokiran nad tem, kar se danes dejansko dogaja."
Hišne preiskave naj bi opravili tudi pri nekaterih znanih Mariborčanih, med njimi naj bi bil tudi nekdanji direktor alpske smučarske reprezentance in bivši mestni svetnik na listi LDS Tone Vogrinec.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franca Kanglerja Milico Simonič Steiner Vinka Merca Marjana Pinterja Blaža Mlinariča Viktorja Lednika Anjo Kolšek Zvonka Kolška Janka Gorška Luka Zajc Tone Vogrinec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Velika akcija kriminalistov v Mariboru. Pridržali tudi župana Kanglerja