objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 22. april 2011 ob 06:26

Preiskave. Nič se ne dotakne Mira Senice. Zdaj menda na vrsti Bojan Petan
Naši viri blizu policije napovedujejo kriminalistično preiskavo Bojana Petana in gradbenih poslov Begrada, šlo pa naj bi za politični obračun Katarine Kresal z Gregorjem Golobičem
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Včerajšnje hišne preiskave kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada, povezane s Hypo banko, so se končale "klasično slovensko." Policija je pridržala deset oseb, vse so pozneje izpustili, pomočnik direktorja NPU Robert Črepinko pa je novinarjem povedal, da bo preiskava zasežene dokumentacije trajala še nekaj mesecev.
Kriminalisti naj bi (tokrat) preiskovali izginotje 11,5 milijona evrov, ki so preko Liechtensteina in drugih davčnih oaz poniknili znotraj dveh Vegradovih projektov, Skiper in Kempinski v Savudriji, slovenska policija pa sodeluje tudi z avstrijskimi, hrvaškimi in liechtensteinskimi kriminalisti.
Spomnimo, februarja letos je v slovenski Hypo banki prišlo do hitre in spektakularne zamenjave vodstva banke na Dunajski cesti sredi Ljubljane, ki so jo takrat obkrožili najeti avstrijski varnostniki. Avstrijski lastniki so odstavili predsednika uprave Antona Romiha, člana uprave Andreja Laha in Urbana Goloba, iz Hypo Leasinga pa so morali oditi generalni direktor Andrej Potočnik ter direktorja Marcel Sumper in Aleksander Skubic. Avstrijci so zamenjali tudi edinega slovenskega člana nadzornega sveta Hypo banke, ljubljanskega odvetnika Aleša Rojsa.
Vsaj nekateri mediji pa se sprašujejo, kako je mogoče, da se preiskava nezakonitih poslov Hypo banke niti ne dotakne odvetnika Mira Senice, partnerja ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal, ki se po pisanju časnika Večer niti ne trudi skriti svojih "spornih" denarnih tokov, povezanih s Hypo banko. Med včerajšnjo akcijo kriminalistov Nacionalnega preiskovanega urada je bilo slišati celo teorije, da naj bi v bistvu šlo za opozorilo in zastraševanje nekaterih bankirjev in poslovnežev, naj raje molčijo.
Naši viri blizu policije pa napovedujejo nove kriminalistične preiskave. Policija naj bi se zdaj lotila Bojana Petana, predsednika uprave DZS, preiskovali pa naj bi gradbene posle, povezane z Begradom, ki bo skupaj z Granitom gradil medicinsko fakulteto v Mariboru. Novomeški Begrad namreč velja za "hišno" gradbeno firmo Term Čatež, ki so lasti DZS, in jih, poleg časnika Dnevnik, obvladuje Bojan Petan. Ker Petan velja za "tajkuna" zelo blizu Gregorja Golobiča, predsednika stranke Zares, ki je včeraj napovedal skorajšnji odstop z mesta ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, naši viri ocenjujejo, da gre za politično motivirano preiskavo, kjer naj bi se preko Bojana Petana obračunavalo z Gregorjem Golobičem.
Golobičev dokončni politični padec pa naj bi prinašal volilne točke neposredni liberalni konkurenci stranke Zares – LDS in Katarini Kresal.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Robert Črepinko Antona Romiha Andreja Laha Urbana Goloba Andrej Potočnik Marcel Sumper Aleksander Skubic Aleša Rojsa Mira Senice Katarine Kresal Bojana Petana Gregorja Golobiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Preiskave. Nič se ne dotakne Mira Senice. Zdaj menda na vrsti Bojan Petan