objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 21. april 2011 ob 07:02

Banke sklenile sporazum za prodajo Mercatorja, zdaj pa Zorko noče podpisati
Za nakup večinskega deleža največjega slovenskega trgovca po novem tudi kupci iz Nemčije, Francije, Nizozemske in Južne Afrike
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Banke, združene v konzorcij, in Pivovarna Laško so prišle do sporazuma o oblikovanju novega paketa delnic za prodajo Mercatorja, poročajo naši viri. Sporazum je bil dosežen včeraj popoldne, paket delnic pa obsega več kot 50 odstotkov lastniške sestave Mercatorja.
Sporazum naj bi podpisali še danes, najpozneje do 12. ure.
Podpis sporazuma pomeni, da naj bi se šlo v nov razpis in iskanje "pravega" strateškega partnerja za največje slovensko podjetje. V paketu sodelujejo praktično vse banke, razen italijanske Unicredit banke (NKBM, Gorenjska banka, NLB, Hypo banka, Banka Koper in A banka Vipa), ki je neposredno povezana z Agrokorjem. Lastnik hrvaškega Agrokorja Ivica Todorić pa z najnovejšim dvigom svoje ponudbe na 221 evrov za delnico menda "rešuje" svoj nakup Mercatorja. Mimogrede, direktor Unicredit Slovenija France Arhar je včeraj postal finančnik leta 2010 po izboru revije Kapital.
Po nekaterih informacijah naj bi se za nakup večinskega deleža Mercatorja že pojavilo nekaj ponudnikov iz Nemčije, Francije, Nizozemske in Južne Afrike, kjer je naj bi za prodajo Mercatorja posredoval tudi častni konzul Južne Afrike v Sloveniji Janez Pergar, znan kot bivši predsednik uprave Kompasa.
Sinoči pa so zaokrožile govorice, da naj bi si predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko "nenadoma premislil" in bančnega sporazuma ne namerava podpisati. Menda zato, ker bi se rad še naprej pogajal z Ivico Todorićem.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivica Todorić france arhar Janez Pergar Dušan Zorko

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Banke sklenile sporazum za prodajo Mercatorja, zdaj pa Zorko noče podpisati