objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 20. april 2011 ob 08:53

Neuradno: med vladno krizo zadnji hip ustavili preiskave in aretacije
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ponedeljkova tiskovna konferenca direktorja generalne policijske uprave Janka Gorška in nekaterih njegovih sodelavcev, ko so medijem predstavili rezultate dela policije na področju gospodarske kriminalitete v letu 2010, naj bi bila le uvodna predstava in priprava javnosti na večje kriminalistične preiskave ter aretacije v prihodnjih dneh, nam je povedalo več različnih virov. Po navedbah istih virov naj bi ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal želela s preiskavami in aretacijami vsaj delno odvrniti pozornost javnosti od vladne krize in hudih peripetij v Pahorjevi koaliciji.
Toda informacije naj bi pricurljale tudi do posameznih koalicijskih partnerjev, ki so do policijske operacije postali skeptični, prav tako naj bi bili zadržani nekateri v policiji. Zato so včeraj, med vladno krizo, ko naj bi se zgodil prvi val preiskav in aretacij, Gorškovo operacijo zadnji hip odpovedali.
Točne tarče policijske akcije niso znane, po dosedanjih informacijah pa naj bi šlo za primer Splošne plovbe, nekatera gradbena podjetja, nezakonite kredite in kopico obrtnikov zaradi domnevnih utaj davkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janka Gorška Katarina Kresal Pahorjevi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno: med vladno krizo zadnji hip ustavili preiskave in aretacije