objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 19. april 2011 ob 08:53

Ministrica Darja Radić zanika govorice, da ta teden odstopa in gre tudi ona
Naši mariborski viri, cinično: generalni direktor Pošte Aleš Hauc menda z največjim veseljem vplačal nove delnice NKBM, glede na to, kako ga mučita Klemen Grošelj in stranka Zares
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Darja Radič, ministrica za gospodarstvo in podpredsednica stranke Zares, je danes zjutraj za naš portal zanikala govorice, da naj bi še do konca tega tedna odstopila z mesta ministrice za gospodarstvo. Razlog odstopa naj bi bilo stališče predsednika vlade Boruta Pahorja, da ne podpira zamenjave vodstva Agencije za upravljanje kapitalskih naložb oziroma zamenjave uprave agencije na čelu s predsednice uprave Dagmar Komar.
Spor med Radićevo in Komarjevo se je vnovič zaostril včeraj dopoldne, ko so tri državna podjetja (Eles, Gen energija in Pošta Slovenije) na varšavski borzi, na podlagi navodil agencije, vplačale skoraj polovico najnovejše dokapitalizacije Nove kreditne banke Maribor, transakcije (skupaj 47 milijonov evrov) pa naj bi še zadnji hip skušala preprečiti ministrica Darja Radić.
Mimogrede, naši mariborski viri se cinično hihitajo, da naj bi vplačilo novih delnic NKMB z največjim veseljem opravil generalni direktor pošte Aleš Hauc glede na to, kako ga "mučita" predsednik nadzornega sveta pošte Klemen Grošelj, sicer šef kabineta ministrice Darje Radić, in stranka Zares.
Po zadnjih informacijah naj bi razrešitev uprave agencije, morda celo odpravo agencije, zahtevala stranka Zares, kjer naj bi to pogojevali tudi z nadaljnjim obstojem v Pahorjevi vladi. Zanikanje ministrice Darje Radić, da namerava odstopiti zaradi Komarjeve, pa takšne informacije potrjuje in demantira hkrati. Sploh ni izključeno, da bosta zahteve po zamenjavi vodstva agencije na četrtkovi seji vlade postavila Gregor Golobič in Radićeva, pravijo naši viri.
Največ vpliva na vodstvo agencije naj bi sicer imela minister za finance Franci Križanič in njegov dolgoletni prijatelj, zaupnik ter bivši sodelavec Drago Isajlovič, sporočila za javnost agencije pa naj bi pripravljal ali pisal kar Žiga Čebulj, svetovalec in Isajlovičev naslednik v kabinetu ministra Križaniča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Darja Radič Boruta Pahorja Dagmar Komar Aleš Hauc klemen grošelj Gregor Golobič Franci Križanič Drago Isajlović Žiga Čebulj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ministrica Darja Radić zanika govorice, da ta teden odstopa in gre tudi ona