objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 18. april 2011 ob 07:04

Imela je blazno srečo: hči predsednika Türka dobila službo pri Jankoviću
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Helena Türk, hči predsednika republike Danila Türka, je dobila službo pri ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Natančneje, zaposlila se je v novem javnem zavodu Ljubljanski grad, ki ga je doslej upravljal Festival Ljubljana.
Spomnimo, Ljubljanski grad se je v javni zavod preoblikoval 31. marca letos, direktorica pa je postala Mateja Avbelj Valentan, prej zaposlena v kabinetu župana Jankovića. Helena Türk službe menda ni dobila po protekciji, zgolj zato, ker je hči predsednika republike, saj so na mestni občini za Slovenski novice zatrdili, da je bila izbrana na javnem razpisu, med 228 kandidati.
Hja, res je morala imeti blazno srečo.
Helena Türk je prej delala v ljubljanski oglaševalski agenciji Studio 37 (vodi jo Jurij Korenc), sodelovala pa je tudi v predvolilnem štabu Socialnih demokratov na parlamentarnih volitvah 2008. V medijih se je nazadnje pojavila novembra lani, ko je njen oče in predsednik republike odpotoval v Veliko Britanijo na predavanje in nekaj manj pomembnih političnih srečanj. Nekateri mediji so mu očitali, da je zraven vzel nenavadno veliko delegacijo (devet ljudi), odpotovali pa so z najetim Linxairovim letalom, namesto z redno linijo. Samo za najem letala je predsednikov urad odštel 14.555 evrov, leteli so celo iz Oxforda v London, čeprav gre za razdaljo komaj 80 kilometrov. Najvišji otoški politik, ki je takrat sprejel slovenskega predsednika, je bil predsednik spodnjega doma britanskega parlamenta John Bercow, kar je, vsaj za diplomacijo, najmanj čudno. Je pa predsednik Türk predaval na London School of Economics (LSE), kjer je študirala njegova hči Helena.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Helena Türk Danila Türka Zoranu Jankoviću Mateja Avbelj Valentan Jurij Korenc John Bercow

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Imela je blazno srečo: hči predsednika Türka dobila službo pri Jankoviću