objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 15. april 2011 ob 07:29

Cvetka Selšek zanika govorice Kučanovega Foruma 21, da menjuje Pahorja
Nekateri naši viri pa dvomijo v sama naključja in omenjajo blokirano anonimko iz leta 2009, ki slikovito opisuje sporno privatizacijo SKB banke in kasnejšo prodajo banke Francozom
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pred dvema dnevoma so zaokrožile govorice, da naj bi nekateri člani Kučanovega Foruma 21 zamenjavo predsednika vlade Boruta Pahorja videli v predsednici upravnega odbora SKB banke Cvetki Selšek. O tem naj bi celo razpravljali v ožji sestavi Foruma 21. Hkrati se je v Nedeljskem dnevniku pojavil celostranski intervju s Selškovo, kar naj ne bi bilo ravno golo naključje, šlo naj bi za promocijo bančnice, ki je pred kratkim na predlog uprave Mercatorja prevzela koordinacijo morebitne prodaje večinskega lastniškega deleža Mercatorja ustreznemu tujemu strateškemu partnerju.
Vse to skupaj zanesljivo ni naključje, pravijo naši viri, ki jih ne moremo šteti med politično desnico. Pri tem opozarjajo na zanimivo anonimno pismo, ki so ga poslanci državnega zbora dobili zadnji teden maja leta 2009, približno nekaj tednov pred umikom Selškove iz operativnega vodenja SKB banke. Takrat je Cvetka Selšek postala predsednica upravnega odbora, vodenje banke, ki je v lasti francoske Societe Generale Group, pa je prevzel glavni izvršni direktor Andre-Marc Prudent, njegova namestnica pa je dolgoletna tesna sodelavka Selškove Vojka Ravbar. Gre za tekst o privatizaciji in poznejši prodaji SKB banke Francozom, tudi prek The Bank of New York in davčne oaze na Channel Islads, kar naj bi blagoslovila tedanja LDS oziroma Gregor Golobič.
Po naših informacijah navedena dejstva v anonimnem zapisu kar držijo (glej Galerijo slik). Vodilni politiki vladajočega levega trojčka naj bi preprečili dospetje pisma v medije, poslanci opozicije pa, menda zaradi pomanjkanja analitičnih sposobnosti, vsebine in razsežnosti pisma niso znali pravilno oceniti.
Dodajmo še (tega v anonimnem pismo namreč ni), da je pravni del prodaje SKB banke Francozom pripravljala odvetniška pisarna Mira Senice, famozne montažne hiše Lumar v Berlinu pa naj bi prodajal nihče drug kot razvpiti nepremičninski poslovnež Igor Jurij Pogačar, znan iz afere NPU.
Mimogrede, Cvetka Selšek je bila dva mandata ljubljanska mestna svetnica na listi LDS in pozna vse podrobnosti poslovanja ter afere banke SIB. Njena SKB banka je namreč dala kredit Javnemu podjetju Energetika za nakup SIB banke. Energetiko je takrat vodil prokurist Igor Jurij Pogačar, pravni pregled SIB banke pred nakupom pa je spet delala odvetniška pisarna Mira Senice.
Podpredsednik stranke Socialnih demokratov Miran Potrč nam je v sredo zvečer dejal, da o domnevnih pogovorih s Cvetko Selšek kot o zamenjavi za premiera Pahorja ne ve nič. Bilo pa bi možno, vendar samo v primeru, če bi šlo za tehnično vlado, dodaja Miran Potrč.
Cvetka Selšek, ki so jo doslej vedno omenjali tudi kot možno predsednico uprave Nove Ljubljanske banke, nam je včeraj popoldne po telefonu zanikala, da bi se s komerkoli pogovarjala o možnosti, da postane prva predsednica vlade v zgodovini Slovenije.
"Nisem v nobeni stranki, na srečanjih Foruma 21 sem bila doslej samo dvakrat. Do konca mandata na mestu predsednice upravnega odbora banke so še tri leta in svoj mandat želim opraviti do konca. Poleg tega imam že dve leti pogoje za odhod v pokoj."
Govorice o njenem mandatarstvu bančnica Cvetka Selšek pripisuje dejstvu, da se zdaj ukvarja s prodajo Mercatorja.
"Raziskujte v smeri tistih, ki so proti prodaji slovenskega premoženja tujcem, saj se ve, kdo so to ..." pravi Cvetka Selšek.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Kučanovega Boruta Pahorja Cvetki Selšek Andre-Marc Prudent Vojka Ravbar Gregor Golobič Mira Senice Igor Jurij Pogačar miran potrč

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cvetka Selšek zanika govorice Kučanovega Foruma 21, da menjuje Pahorja