objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 1. april 2011 ob 07:11

Tožilstvo išče domnevnega policista, ki naj bi imel slike tretje osebe
Afera Baričevič: pregledali naj bi telefonske klice raziskovalnega novinarja Mitje Lomovška, ki so mu do februarja letos ponujali odkup fotografij, posnetih na dan mučne smrti zdravnika Saša Baričeviča
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po neuradnih informacijah je ljubljansko sodišče ugodilo ponovnemu predlogu posebne skupine državnih tožilcev za pregled telefonskih klicev dveh oseb, kar naj bi pomagalo pri razjasnitvi afere Baričevič. Glede na to, da je isto sodišče prejšnji teden tožilski predlog v tej zadevi gladko zavrnilo (preiskovalna sodnica Marjana Tupy), lahko upravičeno sklepamo, da je tožilski predlog tokrat "šel skozi" predvsem zaradi enormnega pritiska medijev in javnosti.
Kljub različnim špekulacijam, da gre za pregled telefonskih klicev odvetnika Mira Senice, se je včeraj tudi izkazalo, da je ena od dveh oseb, katerih telefonske klice naj bi pregledalo državno tožilstvo, nekdanji novinar Slovenskih novic in občasni sodelavec Požareporta Mitja Lomovšek, kar so razkrili na Pop TV. Čeprav so nekateri spet prepričani, da naj bi sodišče pregled telefonskih klicev državnemu tožilstvu tokrat dovolilo tudi zato, ker ne gre za telefonske klice Mira Senice. Odvetnik je medtem že sporočil, da pristojnim organom daje soglasje za pregled vseh svojih telefonskih klicev in drugih komunikacijskih kanalov, opravljenih 2. februarja 2010, to je na dan tragične smrti zdravnika Saša Baričeviča. Tako naj bi se ugotovilo, kje je bil tisti dan Miro Senica, ljubljanskega odvetnika pa opralo vseh sumov. Po naših informacijah je pregled telefonskih klicev Mira Senice tega usodnega dne predlagalo tudi tožilstvo, toda sodišče naj bi ta predlog prav tako enkrat že zavrnilo.
Mitja Lomovšek je lani junija dobil ponudbo za nakup fotografij, domnevno posnetih na Oražnovi ulici 11, ki naj bi dokazovale vpletenost "tretje osebe." Kot tretja oseba je bil konkretno omenjen Miro Senica. Verjetno ga ni raziskovalnega novinarja, ki ne bi začel delati na takšni zgodbi. Te fotografije naj bi imel (posnel?!) eden od policistov, ki je bil zraven na ogledu, Mitjo Lomovška pa je kontaktiral človek, čigar ime in priimek v tej fazi postopka Lomovšek noče izdati. Državno tožilstvo naj bi s pregledom telefonskih komunikacij med Lomovškom in neznano osebo tako prišlo do skrivnostnega policista. Ve pa se, da tožilstvo in specializirani oddelek na vrhovnem državnem tožilstvu preiskuje kazniva dejanja policistov (oziroma uradnih oseb). Po naših informacijah se je zadnji kontakt med Lomovškom in neznanim prodajalcem dokaznih fotografij zgodil 18. februarja letos, nato pa naj bi ta možakar dobesedno poniknil.
Zakaj je "tip" izginil, Mitja Lomovšek ne ve. Obstaja možnost, da fotografij sploh ni imel, je pa tudi možnost, da je fotografije medtem že prodal (naj)boljšemu ponudniku.
Mitja Lomovšek je za Pop TV še natančno pojasnil, da z drugimi ugotovitvami in dokazi, ki izhajajo iz tožilske dokumentacije afere Baričevič, nima ničesar. Dva očividca, ki naj bi tik pred prihodom policistov videla po Oražnovi ulici drveti luksuzni črni terenec, notri pa naj bi bil odvetnik Miro Senica, sta po naših informacijah nek zakonski par, ki stanuje na Oražnovi ulici.
Dolžni smo tudi povedati, da Mitja Lomovšek pri pisanju člankov o aferi Baričevič ni sodeloval kot pisec člankov, ampak kot raziskovalni novinar, ki je pomagal pridobivati informacije in vire. Bil je torej v podobni vlogi kot pri odmevnem medijskem razkritju razvpite afere nelegalnih nogometnih stavnic, kjer mu je za Požareport uspelo pridobiti nekatere ključne informacije. Zato Lomovškovo sodelovanju pri medijskem razkrivanju zloglasne afere Baričevič ne pomeni kršitev novinarske etike.

 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjana Tupy Mira Senice Mitja Lomovšek Saša Baričeviča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tožilstvo išče domnevnega policista, ki naj bi imel slike tretje osebe