objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 31. marec 2011 ob 16:28

Če je Türk šel v Avstrijo zaradi anonimnosti, je to sprejemljivo, sicer ne
Predsednik republike po torkovi operaciji prostate hvala bogu hitro okreva, toda mnenja o njegovem odhodu v tujino so različna. Nekateri državljani se čudijo, nekateri slovenski zdravniki pa tudi
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Iz urada predsednika republike so slovenski javnosti danes dopoldne sporočili, da so predsednika Danila Türka minuli torek operirali. Toda ne v Sloveniji, ampak v Innsbrucku v Avstriji. Danilu Türku so operativno odstranili maligno tvorbo na prostati, ki so mu jo odkrili med rednim zdravniškim pregledom. Po navedbah urada so slovenski zdravniki predsedniku svetovali robotsko operacijo, poseg pa naj opravi na Univerzitetni kliniki v Innsbrucku, saj imajo tam veliko izkušenj s tovrstnimi operacijami. Operacijo in medicinsko oskrbo je predsednik Türk plačal iz lastnega žepa, poudarjajo v njegovem uradu, prihodnji teden pa naj bi spet začel opravljati predsedniške dolžnosti.
Enako medicinsko tehnologijo (robota Da Vinci) imajo pri nas, že leto dni in pol, v Splošni bolnišnici Celje, kjer so doslej po tej metodi uspešno operirali 88 bolnikov z rakom na prostati.
Številni državljani, sodeč po različnih spletnih forumih, se zato čudijo, zakaj je predsednik republike šel na operacijo v drugo državo, Avstrijo. Je to bilo res tako nujno, saj gre vendar za šefa države, ki bi moral, tudi na simbolni ravni, prvi zaupati slovenskemu zdravstvu. To je nezaupnica našim zdravnikom in slovenskemu zdravstvu, je slišati glas ljudstva.
Deljeno mnenje je tudi med zdravniki v ljubljanskem kliničnem centru.
"On je predsednik države, če je šel v Avstrijo zaradi anonimnosti, je to sprejemljivo, sicer pa ne. Tukaj, sredi Ljubljane mu anonimnosti res ni mogoče zagotoviti. Pol ure po operaciji pokojnega Janeza Drnovška je cela Ljubljana vedela, kaj se dogaja, to res ne gre. Pa vendar, Danilo Türk je predsednik države. In zelo dobro se ve, da kapitani zadnji zapuščajo ladjo," nam je slikovito opisal situacijo eden od znanih ljubljanskih zdravnikov. Avstrijskim kolegom zdravnikom iz Innsbrucka tudi priznavajo, da so na tem področju zelo dobri.
Spomnimo, Janeza Drnovška so operirali v ljubljanskem kliničnem centru, nekdanjega predsednika države Milana Kučana v Ljubljani in Luzernu (Švica), Janeza Janšo, ko je bil predsednik vlade, pa v Splošni bolnišnici Maribor. Danilo Türk je tako doslej edini predsednik slovenske države, ki je med mandatom šel na operacijo v tujino.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danila Türka Janeza Drnovška Milana Kučana Janeza Janšo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če je Türk šel v Avstrijo zaradi anonimnosti, je to sprejemljivo, sicer ne