objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 31. marec 2011 ob 15:00

Žurnal24 zapustil tudi član uprave Bergoč. Orešič zanika, da bo šef Večera
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Tomaž Bergoč, član uprave medijske družbe Žurnal Media d.o.o., ki med drugim izdaja Žurnal24, je včeraj dal nepreklicno odpoved. Bergoč pravi, da odhaja iz zasebnih razlogov, čeprav se je na medijski sceni že dlje časa govorilo, da Bergoča "režejo". Po nekaterih informacijah je Bergočev odhod povezan predvsem s finančno situacijo Žurnal Medie, ki se utaplja v enormnih izgubah, težkih več milijonov evrov. Po javno dostopnih podatkih Žurnal Media beleži že približno 25 milijonov evrov kumulativne izgube.
Žurnal Medio je pred nekaj meseci že zapustila prejšnje predsednica uprave Simona Zavratnik, ki je prej odpovedala službo tudi na sedežu avstrijske Styrie v Gradcu. Kot je znano, je družba Styria Medien AG lastnica ljubljanske Žurnal Medie. Styria se trenutno sooča tudi z velikimi težavami na Hrvaškem zaradi množičnega odpuščanja novinarjev Većernjega lista.
Zanimive informacije krožijo tudi okoli famoznega nakupa mariborskega časnika Večer, ki ga uradno sicer kupuje 3Lan d.o.o., majhno računalniško podjetje iz Murske Sobote. Po govoricah in tudi nekaterih dokazih sodeč v ozadju nakupa stoji Matej Raščan, lastnik založniške družbe Delo Revije, ki je novembra lani z direktorjem in lastnikom podjetja 3Lan Denisom Čehom sklenil pogodbo o soupravljanju časopisne hiše Večer. Vse to je že znano, toda zdaj so se pojavile nove govorice. Denar za nakup Večera naj bi prišel preko londonske energetske družbe EFT, ki je v lasti srbskega poslovneža Vuka Hamovića, do ljubljanske družbe Interra, ki naj bi 3Lanu sofinancirala nakup mariborskega časnika. Direktor EFT za zahodno in srednjo Evropo pa je Tomaž Orešič, nekdanji kandidat za mariborskega župana in svetnik na listi LDS. Če navedeno finančno ozadje drži, bo Orešič postal novi predsednik uprave Večera, kar naj bi se Orešič že dogovoril z Matejem Raščanom in predsednico LDS ter ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal, pravijo naši viri.
Tomaž Orešič nam je oboje odločno zanikal. EFT ne kupuje časopisne hiše Večer, mene pa ne zanima vodenje Večera, pravi Tomaž Orešič.
(Bojan Požar)
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Bergoč Simona Zavratnik Matej Raščan Denisom Čehom Vuka Hamovića Tomaž Orešič Katarino Kresal (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Žurnal24 zapustil tudi član uprave Bergoč. Orešič zanika, da bo šef Večera