objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 29. marec 2011 ob 18:50

Policija je priznala: pregledali samo Baričevičevo garažo, ne pa tudi hiše!
Ker hiše takrat nismo zapečatili, danes ne moremo z gotovostjo trditi, da so krvni madeži v prvem nadstropju nastali prav v času Baričevičeve smrti, se branijo na ljubljanski policiji
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj smo na našem portalu ekskluzivno obelodanili del dokumentacije vrhovnega državnega tožilstva, kjer na podlagi najdenih madežev krvi v prvem nadstropju vile na Oražnovi ulici 11 ugotavljajo, da je bila v času smrti zdravnika Saša Baričeviča (2. februarja 2010) v hiši še neznana tretja oseba, kar so potrdili tudi forenziki. Vodstvo slovenske policije, na čelu z direktorjem generalne policijske uprave Jankom Gorškom, pa je to doslej vedno zanikalo.
Pod težo včeraj objavljenih dokazov pa so se na policiji očitno vsaj delno "zlomili". Tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek je za časnik Finance pred dvema urama priznal, da "policija po opravljenih preiskovalnih dejanjih, ki so se izvajala v zvezi z dogodkom (to je smrtjo Baričeviča zaradi ugrizov njegovih bulmastifov; op.p.) ni uradno zapečatila nobenega prostora stanovanjske hiše. Ogled se je opravljal na dvorišču in garaži, torej tam, kjer so bili sledovi." Stojnšek pravi, da "na kraju ni bilo tretje osebe in da preiskovalcev na kraju samem in tudi kasneje ni nihče opozoril na obstoj bioloških madežev izven kraja dogodka."
Spomnimo, Deja Baričevič, sestra pokojnega Saša Baričeviča, trdi povsem nasprotno kot policija, kar smo poročali že včeraj.
"Madeži krvi na stikalih torej niso bili na kraju dogodka (na dvorišču in garaži), ampak v stanovanjski hiši. In ker te policija ni zapečatila, danes ne more z gotovostjo reči, da so nastali v času dogodka oziroma da se je oseba, ki ji pripada kri, ravno tedaj nahajala v hiši," pojasnjuje predstavnik ljubljanske policije Vinko Stojnšek. Prvi človek slovenske policije Janko Goršek pa še vedno molči.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saša Baričeviča Jankom Gorškom Vinko Stojnšek Deja Baričevič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Policija je priznala: pregledali samo Baričevičevo garažo, ne pa tudi hiše!