objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 28. marec 2011 ob 10:48

Afera Baričevič, tožilski dokumenti (II.): Miro Senica napovedal tožbe
Razvpiti ljubljanski odvetnik trdi, kar je preveč, je preveč, stvari so presegle vsakršno mero dobrega okusa: gre za podle, lažnive, nizkotne in škodoželjne konstrukte
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski odvetnik Miro Senica je nekaj ur objavi članka z naslovom "Afera Baričevič, tožilski dokumenti: dve priči videli bežati odvetnika Senico," že napovedal civilno-pravne in kazenske postopke, ker tokrat ne bo izbiral sredstev za zaščito svoje osebne integitete in dobrega imena.
Iz njegove odvetniške pisarne so nam sporočili, da bo "Miro Senica bo sodno preganjal vsakogar, ki bo širil lažniv in nizkoten konstrukt. Kar je preveč, je preveč. Stvari so presegle vsakršno mero dobrega okusa. Nikoli v življenju nisem bil ne v stanovanju ne v garaži pokojnega dr. Saše Baričeviča. Tokrat ne bom izbiral sredstev za zaščito svoje osebne integritete in dobrega imena, zato bom proti vsakomur, ki bo tovrstni lažnivi, podli, nizkotni in škodoželjni konstrukt širil, takoj sprožil civilno-pravne in kazenske postopke ne glede na to, ali so to uradne osebe na tožilstvu, tako imenovane priče ali kdorkoli tretji."
Državno tožilstvo ne komentira Na multimedijskem portalu RTV Slovenija (MMC) so objavili uradno izjavo državnega tožilstva, kjer pravijo, da "o zadevah, ki so v fazi predkazenskega postopka, zaradi interesa postopka nikoli ne obveščamo javnosti. Tako je bilo tudi v tem primeru. Informacije, ki se pojavljajo v medijih, niso prišle s tožilstva. V interesu postopka ne komentiramo nobenih navedb medijev v tej zadevi."
Komentar generalne policijske uprave Vodja sektorja za odnose z javnostmi policije Vesna Drole pa je za naš portal povedala, "da policija uradno ni seznanjena  z ugotovitvami Vrhovnega državnega tožilstva, zato le teh ne morejo komentirati."
Katarina Kresal ima dovolj pervezne inkvizicije Na današnje medijske zapise, ki zadevajo afero Baričevič, se je odzvala tudi ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal, čeprav v našem članku sploh ni bila omenjena. "Dovolj imam te perverzne inkvizicije. Že več kot leto dni se spušča megla v zvezi z mojo vlogo okoli zadeve Baričevič. V tej zadevi nikam kaj skrivati, ker imam popolnoma čisto vest. Zato pozivam vse, policijo, tožilstvo in sodišče naj javnosti predstavijo vse podatke o zadevi. Če so dokumente označili z oznako internosti, naj jo umaknejo, saj ne verjamem več v naključja, da v tej zadevi podatki, za katere tožilstvo trdi, da jih varuje v interesu predkazenskega postopka, vedno znova pridejo v roke izbranim medijem. Gre za učinkovito metodo manipulacije, da se lažje ribari v kalnem. Šele, ko bodo znana vsa dejstva, bomo videli, kdo je v tej državi zlorabljal funkcijo in kdo bo moral odstopiti," je v sporočilu za javnost zapisala ministrica Kresalova.
Komentar generalne policijske uprave (II.) Po izjavi ministrice Katarine Kresal se je ponovno odzvala tiskovna predstavnica generalne policijske uprave Vesna Drole. V drugem sporočilu za javnost navaja, da "policija vztraja  na vseh navedbah, ki so bile posredovane državnemu tožilstvu v povezavi s primerom Baričevič. Smo pa presenečeni nad nenavadnim načinom vodenja in obveščanja o preiskavi  Specializiranega oddelka Vrhovnega državnega tožilstva. Na navedbe se bomo lahko odzvali, ko bomo uradno seznanjeni s konkretnimi ugotovitvami Vrhovnega državnega tožilstva, bi pa zagotovo marsikatera  izpostavljena dilema odpadla, v kolikor bi se imela javnost možnost seznaniti z obsežnim policijskim poročilom s številnimi prilogami, v katerem je Policija državno tožilstvo seznanila z vsemi svojimi ugotovitvami. Glede na javno odmevnost primera in upoštevaje dejstvo, da poročilo nima oznake zaupnosti, policija nima nič proti, v kolikor bi državno tožilstvo kot skrbnik poročila, ob upoštevanju varstva osebnih podatkov, slednje v celoti obelodanilo."
Odziv generalne državne tožilke Generalna državna tožilka Barbara Brezigar je za spletni portal 24ur.com izjavila, da "od državnih tožilcev pričakuje, da v primeru predkazenskih in kazenskih postopkov postopajo skladno z zakonom in z enakimi merili za vpletene osebe."
Ljubljanska policija trdi, da ni bilo tretje osebe Na ponovni izbruh afere Baričevič so je odzvalo tudi vodstvo Policijske uprave Ljubljana. Tiskovni predstavnik ljubljanski policije Vinko Stojnšek je v sporočilu za javnost zapisal, da je "policija preiskovala dogodek, ki se je zgodil 2. 2. 2010 v Oražnovi ulici v Ljubljani v skladu z načeli kriminalistične taktike in metodike, delo policije pa je ves čas usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. V zvezi z zbranimi podatki, opravljenimi razgovori, ogledom kraja dejanja ter različnimi preiskavami Nacionalnega forenzičnega laboratorija, Inštituta sodne medicine, Nacionalnega veterinarskega inštituta, je bilo ugotovljeno, da na kraju ob času napada psov ni bilo prisotnih drugih oseb, kar izhaja tudi iz zaključnih poročil Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, posredovanih na Okrožnemu državnemu tožilstvu Ljubljana. O vseh ukrepih policije in ugotovljenih dejstvih je bilo sproti seznanjeno ODT Ljubljana, ki je s sklepom zavrglo poročilo PU Ljubljana in povzelo, da je bilo ugotovoljeno, da na kraju ni bilo tretje osebe. Preiskovalce na kraju samem in tudi kasneje prav tako ni nihče opozoril na obstoj bioloških madežev izven kraja dogodka."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro senica Državno tožilstvo ne komentira Komentar generalne policijske uprave Vesna Drole Katarina Kresal ima dovolj pervezne inkvizicije Katarina Kresal Komentar generalne policijske uprave (II.) Odziv generalne državne tožilke Barbara Brezigar Vinko Stojnšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Baričevič, tožilski dokumenti (II.): Miro Senica napovedal tožbe