objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 28. marec 2011 ob 07:35

Afera Baričevič, dokumenti tožilstva: dve priči videli bežati Mira Senico!
Ekskluzivno, zdaj dvoma ni več: januarja letos najdeni krvni madeži v prvem nadstopju vile na Oražnovi 11 dokazujejo, da je bila v času smrti zdravnika Baričeviča tam še ena, skrivnostna tretja oseba
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpita afera Baričevič dobiva novo, ponovno šokantno dimenzijo. To dokazujejo najnovejša odkritja državnega tožilstva, ki je pred časom ponovno odprlo zloglasni dosje Baričevič.
Minulo sredo je višja državna tožilka Dragica Kotnik iz posebne skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala na ljubljansko okrožno sodišče poslala predlog za izdajo odredbe za pregled telefonskih pogovorov dveh oseb, kar naj bi pomagalo pojasniti, kaj se je v resnici dogajalo 2. februarja lani znotraj vile na Oražnovi ulici, ko so znanega zdravnika Saša Baričeviča do smrti raztrgali njegovi trije bulmastifi (glej faksimile).
Ta dokument državnega tožilstva, pod oznako "interno", ekskluzivno razkrivamo na našem portalu, čeprav ga v celoti, kot faksimile, ne moremo objaviti, zaradi razumljivega varovanja naših virov in zaščite nekaterih - v dokumentu - navedenih prič.
Policisti specializiranega oddelka, ki sodijo pod državno tožilstvo, so 31. januarja letos opravili ogled vile na Oražnovi ulici 11 in zavarovali najdene "posušene" krvne madeže v prvem nadstropju (glej faksimile). Po naših informacijah je bila zraven na ogledu tudi prej omenjena tožilka Dragica Kotnik. S primerjalnimi forenzičnimi in laboratorijskimi analizami so ugotovili, da nova najdena kri ne pripada Saši Baričevičeviču, niti policistu Juretu Šušteršiču, ki je bil ranjen v obračunu z ustreljenimi bulmastifi. Njuno kri so ljubljanski policisti našli in zavarovali ob tragičnem dogodku 2. februarja 2010.
Ali drugače, januarja letos najdena kri pripada tretji osebi, vendar "še neugotovljeni osebi," katere DNK policija še nima v svoji bazi podatkov.
Toda spomnimo: generalni direktor policije Janko Goršek in nekdanji direktor uprave kriminalistične službe Aleksander Jevšek sta po izbruhu afere Baričevič javnosti večkrat zatrjevala, da policija ne razpolaga s podatki, da je bila v času Baričevičeve smrti znotraj vile na Oražnovi ulici prisotna še tretja oseba. Najnovejše ugotovitve državnega tožilstva pa izjave vodstva policije postavljajo na laž. No, Jevšek je medtem že odstopil in se upokojil. Naši viri iz policije pravijo, da naj bi bili zdaj vsi "totalno prestrašeni".
Še huje, obstajajo namreč zelo jasni indici, da policija madežev krvi neznane tretje osebe enostavno ni želela najti ali zavarovati. V pričujočem tožilskem dokumentu je namreč zapisano, da je prisotne policiste na sledove krvi tretje osebe že 2. februarja lani opozarjala Deja Baričevič, sestra pokojnega Saše Baričeviča. Na krvne madeže v prvem nadstropju je Deja Baričevič opozorila takratnega vodjo ogleda, kriminalista Dušana Mikolčiča, morda pa tudi policista Marka Kostrevca, ki je bil ves čas z njo v prvem nadstropju. Dva dni po smrti Saše Baričeviča je Deja Baričevič o krvnih madežih obvestila tudi zdravnika Inštituta sodne medicine Branka Ermenca, kar je omenjeni zdravnik 14. marca letos tudi potrdil policistom specializiranega oddelka.
Gremo naprej. Na tretji strani dokumenta državnega tožilstva so navedene izjave dveh prič, ki so policistom Specializiranega oddelka in državnemu tožilstvu povedale, da so tistega usodnega dne (2. februarja 2010) iz Oražnove ulice videle "bežati" odvetnika Mira Senico.
Citiramo ta del tožilskega dokumenta, stran 3, četrti odstavek:
"Tako je … … iz Ljubljane povedal, da je bil prisoten ob času dogodka in se je v kritičnem času vračal domov. Še v času, ko so na kraj prihajali kriminalisti, je po Oražnovi ulici z veliko hitrostjo odpeljal večji terenski avto črne barve, prestižne znamke, pri čemer je z agresivno vožnjo voznik tega avta z gotovostjo nakazoval, kot da beži pred čem ali nekom. V času, ko je vozilo videl, je bil prepričan, da je v njem odvetnik Senica, kar je potrdil tudi njegov sodelavec … … s katerim si delita pisarno v podjetju "
Državno tožilstvo na strani 5. internega dokumenta dodatno zapiše, da je (Senica) "med drugim lastnik tudi terenskega avtomobila znamke Porsche Cayenne/S, črne barve, reg. št. LJ … …"
Predlog državnega tožilstva za izdajo odredbe pregleda telefonskih pogovorov dveh oseb, kar naj bi pomagalo pojasniti afero Baričevič, je spisan na sedmih straneh, naši viri iz tožilstva pa trdijo, da je tudi zelo dobro strokovno argumentiran. Kljub temu ga je ljubljanska preiskovalna sodnica Marjana Tupy že čez dva dni, minuli petek dopoldne, gladko zavrnila.
Odzivi in komentarji Odzive in komentarje odvetnika Mira Senice, vrhovnega državnega tožilstva, generalne državne tožilke Barbare Brezigar, generalne policijske uprave, Policijske uprave Ljubljana in ministrice za notranje zadeve ter predsednice LDS Katarine Kresal (slednja v članku sicer sploh ni omenjena) lahko preberete v povezanem članku z naslovom "Afera Baričevič, tožilski dokumenti (II.): Miro Senica napovedal tožbe".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dragica Kotnik Saša Baričeviča Juretu Šušteršiču Janko Goršek Deja Baričevič Dušana Mikolčiča Marka Kostrevca Branka Ermenca Mira Senico … … … … … … Marjana Tupy Odzivi in komentarji Barbare Brezigar Katarine Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Baričevič, dokumenti tožilstva: dve priči videli bežati Mira Senico!