objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 24. marec 2011 ob 07:00

Če je premier Pahor suspendiral Horvata, zakaj ne suspendira še Kresalove?!
Neuradno: predsednik vlade je državnega sekretarja Andreja Horvata že vrnil na projekt Pomurje, ministrica Duša Trobec Bučan pa odklonila podpis poročila pomurskega zakona, ker ga prej ni niti videla
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po neuradnih informacijah je predsednik vlade Borut Pahor včeraj dopoldne že vrnil pooblastila državnemu sekretarju Andreju Horvatu, povezana s projektom Pomurje 2015, pravijo naši viri blizu ministrice za lokalno samoupravo in regionalno politiko Duše Trobec Bučan.
Spomnimo, Pahor je Horvata s projekta Pomurje 2015 umaknil v torek dopoldne, dan po odstopu evropskega poslanca Zorana Thalerja, na podlagi posebnega pisnega priporočila komisije za preprečevanje korupcije. Že 2. marca pa je ministrica Duša Trobec Bučan državnemu sekretarju Horvatu začasno preklicala pooblastilo za vodenje vladne pisarne za Pomurje. Včeraj se je tudi izvedelo, da služba vlade za regionalno politiko dela revizijo domnevno spornih finančnih poslov, povezanih s Horvatom in vladno pisarno za Pomurje.
Po naših informacijah naj bi Pahor pooblastila Horvatu vrnil po nekaj ostrih telefonskih pogovorih s člani vodstva Socialnih demokratov, ki naj bi Pahorju očitali, da uporablja dvojna merila. Ena za Horvata, druga pa za ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal. Če je suspendiral Horvata samo na podlagi priporočila komisije za preprečevanje korupcije, zakaj ne suspendira še Kresalove, ki jo zaradi afere NPU (gre za sporni najem stavbe na Dimičevi ulici, povezan s poslovnežem Igorjem Jurijem Pogačarjem) preiskujejo komisija za preprečevanje korupcije, kriminalisti in računsko sodišče. Čudno je tudi, ugotavljajo nekateri vidni člani SD, zakaj je predsednik komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič predsedniku vlade pisno priporočil, naj - zaradi suma korupcije - prerazporedi državnega sekretarja Andreja Horvata, tega pa komisija Pahorju ni priporočila glede Katarine Kresal.
Nekaj razburjenja med Socialnimi demokrati so povzročile tudi medijske izjave Andreja Horvata, da se je - po Thalerjevem odstopu - sam odrekel funkciji evropskega poslanca, ne pa, da ga je to prosil Pahor. Včeraj dopoldne, vsaj po naših informacijah, Horvat še vedno ni podpisal dokumenta, da se tudi formalno odreka tej evrofunkciji, no, verjetno je to storil pozneje. Je pa dejstvo, da sta se že pred njegovim podpisom sestali evropska poslanka SD Tanja Fajon in navdušena bodoča evropska poslanka SD Mojca Kleva ter si začeli deliti odbore in komisije, kjer je doslej delal Zoran Thaler.
Ne gre pozabiti, da je Andrej Horvat tudi predsednik konference Socialnih demokratov, najvišjega organa stranke med dvema kongresoma. Informacije, ali mu je Pahor res vrnil pooblastila povezana s projektom Pomurje 2015, smo sinoči želeli preveriti tudi pri Horvatu, vendar se ni oglašal na mobilni telefon. Isti viri še trdijo, da je Pahor od ministrice Duše Trobec Bučan zahteval, naj podpiše 1-letno poročilo o izvajanju pomurskega zakona, ki pravkar odhaja na medresorsko usklajevanje, prihodnji teden pa na sejo vlade, vendar ministrica tega ni hotela storiti, ker poročila prej ni niti videla.
Mimogrede, po včerajšnji objavi pogovora z Andrejem Horvatom so nam številni bralci našega portala "očitali, da smo zamolčali" ime in priimek nove Horvatove spremljevalke. Gre za Ptujčanko Alenko Gojčič, hčerko razvpitega poslovneža Franca Gojčiča, solastnika in direktorja Špedicije Goja d.o.o. Omenjeno podjetje se je pred nekaj tedni znašlo v medijih zaradi prijateljskih povezav s predsednikom uprave Taluma Danilom Toplekom, ki naj bi večino transportnih poslov Taluma dal kar "sosedu in prijatelju" Francu Gojčiču. Brat Alenke Gojčič pa je znan golfist Matjaž Gojčič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Andreju Horvatu Duše Trobec Bučan Zorana Thalerja Katarino Kresal Igorjem Jurijem Pogačarjem goran klemenčič Tanja Fajon Mojca Kleva Alenko Gojčič Franca Gojčiča Danilom Toplekom Matjaž Gojčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če je premier Pahor suspendiral Horvata, zakaj ne suspendira še Kresalove?!