objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 14. marec 2011 ob 15:11

Kaos Pivovarne Laško: sestanek Pahor-Zorko odpovedan, odstopil Robert Šega
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Kmalu po objavi našega današnjega članka z naslovom "Mercator naprodaj: kaj se bosta danes zmenila Pahor in šef Laščanov Zorko?," je prišlo do nenadne odpovedi napovedanega in razkritega srečanja med premierom Borutom Pahorjem in predsednikom uprave Pivovarne Laško Dušanom Zorkom. Zakaj sestanka ni bilo, ni znano, je pa slišati, da je srečanje odpovedano zato, ker je prišlo v medije, Pahor pa naj bi se želel od prodaje Mercatorja distancirati.
Kmalu zatem pa nova drama: z mesta člana uprave Pivovarne Laško je odstopil Robert Šega, sicer predsednik nadzornega sveta Mercatorja in najvplivnejši član nadzornega sveta časopisne hiše Delo.
Finančnika Roberta Šego smo v omenjenem članku označili kot enega ključnih igralcev morebitne prodaje Mercatorja. Po vsej verjetnosti je znotraj vodstva Pivovarne Laško prišlo do spora med Zorkom in Šego, odstop slednjega pa je skoraj zanesljivo povezan s prodajo Mercatorja. Znano je namreč, da so Šegi nekateri bančniki, pa tudi člani nadzornega sveta Pivovarne Laško očitali konflikt interesov, ker je ponudbo hrvaškega Agrokorja za nakup Mercatorja označil za sovražno, hkrati pa naj bi si prizadeval, da bi v lastniško strukturo Mercatorja vstopil investicijski sklad Mid Europa Partners. Naši viri trdijo, da je bil Šega zadnje dni pod hudim pritiskom, ker je bil proti (pre)hitri prodaji Mercatorja koncernu hrvaškega tajkuna Ivice Todorića, na koncu pa naj bi se sprl tudi s članom nadzornega sveta Pivovarne Laško, znanim ekonomistom Petrom Groznikom, ki hitro prodajo "najboljšega soseda" Hrvatom vneto zagovarja. Šega naj bi upravo in nadzorni svet Pivovarne Laško opozarjal, da je 5-tedenski rok bistveno prekratek za takšne strateške odločitve; Agrokor je tudi sam proizvajalec pijač, zato bi morali Laščani pri prodaji lastniškega deleža v Mercatorju to upoštevati, sicer sami sebi pljuvajo v skledo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borutom Pahorjem Dušanom Zorkom Robert Šega Ivice Todorića Petrom Groznikom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kaos Pivovarne Laško: sestanek Pahor-Zorko odpovedan, odstopil Robert Šega