objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 8. marec 2011 ob 11:47

Janša na volitve proti Türku z Milanom Zverom ali Romano Jordan Cizelj
Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec Milan Zver potrdil, da ga nekateri vidijo kot kandidata za predsednika države
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah bo opozicijska SDS na predsedniške volitve prihodnje leto proti aktualnemu predsedniku države Danilu Türku poslala evropsko poslanko Romano Jordan Cizelj ali evropskega poslanca ter bivšega ministra za šolstvo in šport Milana Zvera. Oba sta bila kot morebitna kandidata že omenjena tudi na januarskem - za javnost zaprtem - posvetu Janševe stranke v Zrečah.
Očitno bo največ odvisno od določitve datuma predsedniških in parlamentarnih volitev, ki bodo na isti dan ali pa ločeno. Po mnenju Milana Zvera bi bilo "politično modro, če bi volitve združili, sicer bomo razjezili volivce, ker bodo morali v kratkem času dvakrat zapored na volitve. Če bodo volitve združene, bo vsaka stranka nastopila s svojim kandidatom, ki bo hkrati promoviral tudi stranko," je prepričan Zver. Menda si najbolj ne želi kandidirati, bo pa, kot pravi, "težko rekel ne." Milan Zver se tudi strinja, da bi bilo "mogoče bolje, če bi kandidirala ženska. Bo pa v stranki glede tega zanimiva debata."
Če bodo predsedniške in parlamentarne volitve datumsko ločene, pa bo logično prihajalo do predhodnih koalicij. Vladni levi trojček, zanesljivo tudi stranka DeSUS, bodo na predsedniških volitvah združeno podprli sedanjega predsednika Danila Türka, najverjetneje pa tudi skupni datum volitev, kar naj bi zaradi popularnosti predsednika Türka ustrezalo strankam vladne koalicije.
Romana Jordan Cizelj na vprašanja, povezana z možnostjo kandidature za predsednico države, odgovarja, da Slovenke in Slovence zastopa kot poslanka v Evropskem parlamentu in to tudi ostaja. "Slovenska demokratska stranka s postopkom evidentiranja kandidatov za predsedniške volitve še ni pričela in tudi o imenih ni bila sprejeta še prav nobena odločitev. Vsekakor pa na čelu države potrebujemo tenkočutnega človeka s posluhom za državljane, ki ne bo več razdvajal, ampak združeval."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilu Türku Romano Jordan Cizelj Milana Zvera Janševe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša na volitve proti Türku z Milanom Zverom ali Romano Jordan Cizelj