objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 7. marec 2011 ob 17:39

Golobič uredniku Mladine Repovžu očita zlorabo otrok. Čas je za odstop!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pravzaprav je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bo nekoč slavni tednik Mladina pod vodstvom aktualnega odgovornega urednika Grege Repovža zaplaval v vode skrajnega nedostojanstva. Repovž je Mladino (založnik revija Mladina je finančna družba KB1909, v lasti zamejskih Slovencev iz italijanske Gorice) naprej spremenil v neverodostojno ter vedno manj brano glasilo tako imenovane liberalne opcije, ki jo zgolj navidezno poosebljata stranki Zares in LDS, namenjeno predvsem političnim obračunom z Janezom Janšo, prvakom opozicijske SDS in političnim sovražnikom Mladine št. 1, takoj za predsednikom vlade in Socialnih demokratov Borutom Pahorjem. Njega "mladinaši" sovražijo samo malo manj kot Janeza Janšo.
Od nestrpnega glasila neke politične opcije do sovražnega govora pa je le še korak, kar je dokazala zadnja številke Mladine, kjer so v rubriki mladinaMit, pod bizarnim tekstom z naslovom "Ni vsak dr. G že dr. Goebbels", upodobili družini zloglasnega nacističnega voditelja Josepha Goebbelsa in poslanca SDS Branka Grimsa, ne da bi pri tem vsaj delno zakrili obraze poslančevih otrok. Obraze otrok pred javno objavo "zablurajo" tudi najbolj radikalni tabloidi.
Danes je zoper takšno objavo javno protestiral celo predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič. Uredniku Mladine Repovžu je napisal javno pismo, kjer ga je obtožil sovražnega govora in zlorabe otrok, kar je "neopravičljivo in skrajno zavrženo." Golobič piše, da "omenjena vzporedna objava družinske fotografije nacističnega zločinca in slovenskega politika z ženami in otroki predstavljajo škandal, ki mu ne more najti primerjave v večdesetletni legitimni kritični, radikalni, pogosto tudi duhoviti, ironični ali satirični praksi Mladine." Nekdanji novinar časnika Delo Grega Repovž sicer velja za izrazitega Golobičevega novinarja.
Čeprav na koncu pisma (glej faksimile) Golobič odgovornega urednika Mladine ne poziva "k ničemur", je logično pričakovati, da bo Repovž takoj odstopil z mesta predsednika Društva novinarjev Slovenije, saj si hujše, celo perverzne kršitve novinarskega kodeksa pač ni mogoče zamisliti ...
In če parafraziramo politika Gregorja Golobiča, zdaj se dobro vidi, kdo v tej državi je zares medijska kanalizacija.
Povejmo še, da sta predsednik stranke Zares Gregor Golobič in poslanec SDS Branko Grims v "žlahti", saj je Grims poročen z Golobičevo sestrično. Urednik mladinaMIT-a je nekdanji odgovorni urednik Madine Robert Botteri.
Spomnimo, pred dvema tednoma so se v Mladinini rubriki "Rolanje po sceni" evidentno žaljivo norčevali iz telesne postave novinarke časnika Finance Petre Sovdat. Že takrat so bili posamezni novinarji različnih medijev prepričani, da je treba Repovža prijaviti Društvu novinarjev Slovenije.
Na spletni strani stranke SDS pa so zapisali, da sta "Repovž in Mladina tokrat šla čez rob in obračunavanja z otroki naših poslancev ne bomo dopustili. Če ne bo ukrepala pravna država ali lastniki Mladine, se bomo zbrali pred uredništvom in sami zaščitili naše dostojanstvo."
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Grege Repovža Janezom Janšo Borutom Pahorjem Josepha Goebbelsa Branka Grimsa Gregor Golobič Robert Botteri.
Petre Sovdat
(Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Golobič uredniku Mladine Repovžu očita zlorabo otrok. Čas je za odstop!