objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 5. marec 2011 ob 07:49

Aston martin, porsche, audi in mercedes: vse to v imenu politične levice?!
Nepojmljivo, nerazumljivo: nemški minister za obrambo je odstopil samo zato, ker pri pisanju doktorata ni citiral vseh virov, Katarina Kresal pa ne odstopi niti zdaj, ko jo davčna uprava sumi davčne utaje
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ekskluzivno medijsko razkritje prijave davčne uprave, ki je 6. oktobra lani ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal ter odvetnika Mira Senico prijavila ljubljanskemu okrožnemu državnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja utaje davkov, je Kresalovo, kot je videti iz njenih včerajšnjih izjav, močno spravilo ob živce.
Prvič, ministrica je za odgovor medijem potrebovala več ur, ko je njen odgovor končno le priromal po elektronski pošti, pa se je videlo, da gre za bizarno, pa tudi dokaj nespretno sprenevedanje in zavajanje.
Najprej, na našem portalu nismo objavili nobene anonimne prijave neke prijaviteljice (kot namigujeta par Senica-Kresal), ampak uradno dokumentacijo Dursa, ki jo je odstopilo državnemu tožilstvu. Miro Senica in Katarina Kresal (podobnost njunih, sicer ločenih izjav za medije, je razvidna že na prvi pogled, kar dokazuje, da so jo pripravljali eni in isti ljudje) zavajata, ko poudarjata, da v prijavi tožilstvu piše, da "Durs ne razpolaga z dokazi, da sta bila oba končna potrošnika avtomobilov resnično aktivno vključena v pridobivanje njunih osebnih vozil iz Evropske unije v Slovenijo." V prijavi Dursa amreč piše drugače, in sicer, da davčna uprava "zaenkrat še ne razpolaga z dokazi …" Ključni besedici "zaenkrat še" sta Senica in Kresalova v njunih včerajšnjih izjavah za javnost zavestno izpustila. V duhu top afere minulega tedna arhivi-SDS bi lahko rekli, da sta "ponaredila" prijavo Dursa.
Pri demantijih sta hkrati kobajagi pozabila, da so uradniki davčne uprave na koncu Dursove prijave zelo jasno zapisali, da vse kaže na "na sum znakov kaznivega dejanja davčne utaje" Katarine Kresal in odvetnika Mira Senice, zato pozivajo državno tožilstvo, naj ravna v okviru svojih pristojnosti.
In drugič. Ministrica ter predsednica LDS se je na razkritje davčne prijave odzvala z javnim napadom na naš portal, kar je opremila s političnim pamfletom. Tega ne bomo komentirali, ker gre za neumnosti. Lahko samo ugotovimo, kako je Kresalova, podobno kot njen vladni kolega, predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, začela javno obračunavati z novinarji. Še več, poskuša celo diktirati, katerih tem naj se lotimo in kaj naj pišemo.
Afera suma davčne utaje, ki ga je sprožila davčna uprava, ne pa spletni portal, ki ga pravkar berete, sploh ni nujno, da bo dobila sodni epilog, že zdaj pa lahko suvereno zapišemo, da gre za neetično ravnanje. Čudno je namreč, da Miro Senica in Katarina Kresal avtomobilov ne kupujeta v razstavnih prostorih uradnih in pri uveljavljenih slovenskih uvoznikih ali trgovcih z avtomobili (denimo pri Porsche Slovenija), ampak pri skrajno sumljivih firmah, za katere se izkaže, da so davčni utajevalci. Prav tako je čudno, da Miro Senica in Katarina Kresal za registracijske postopke nabavljenih avtomobilov angažirata ljudi, ki sta jih policija in davčna uprava že obravnavali kot davčne utajevalce in goljufe s fiktivnimi računi. Zdaj že izbrisano "missing trader" podjetje Project d.o.o. naj bi bilo celo v rokah slovenske kokainske mafije. Vse to pač ne more biti samo golo naključje, sumljiva ozadja in sporne posle teh podjetij in posameznikov je dolgoletni odvetniški par Senica-Kresal zagotovo dovolj dobro poznal, ali drugače, vsaj moral bi jih poznati.
Ker je Katarina Kresal ministrica za notranje zadeve in vodilna slovenska političarka, gre seveda še za čisto poseben politični kontekst. Postavljamo vprašanje, ki smo ga včeraj slišali tudi od nekaterih vidnih politikov iz vrst Socialnih demokratov, da nas ne bo Kresalova spet takoj obdolžila "janšizma": Kako je mogoče, da v času hude gospodarske krize, ko je na cesti pristalo že blizu 120 tisoč ljudi, narašča revščina in število socialno ogroženih družin, državno vodijo politiki, ki si – v tem primeru - kot po tekočem traku kupujejo luksuzne avtomobile? Zakaj za božjo voljo pa Senica in Kresalova sploh potrebujeta pet ali šest takšnih super pločevin, od astona martina do porsche carrere 911 Limited Edition? To je namreč šesti avto para Senica-Kresal.
In vse to, na eni strani tragična revščina, na drugi strani pa pohlepno kopičenje enormnega bogastva, se pravkar dogaja v imenu politične levice!
Nemški obrambni minister Karl-Theodeor zu Guttenberg, ki je veljal celo za enega od najbolj perspektivnih evropskih politikov, je pred nekaj dnevi odstopil samo zato, ker so mediji obelodanili, da pri pisanju svojega doktorata ni korektno navajala vseh virov. Pri nas pa ministrica za notranje zadeve ne odstopi niti zdaj, ko jo davčna uprava sumi davčne utaje. Si predstavljate, kaj bi v primeru Katarine Kresal naredili nemški davkoplačevalci?!
Neverjetno, nepojmljivo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarino Kresal Mira Senico Gregor Golobič Karl-Theodeor zu Guttenberg

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Aston martin, porsche, audi in mercedes: vse to v imenu politične levice?!