objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 2. marec 2011 ob 11:02

Orožarska afera: Frangež napisal dve knjigi, obtožil Janšo, službe pa nima
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji novinar oddaje Tednik na TV Slovenija Matjaž Frangež, bolj znan kot avtor dveh knjig o slovenski trgovini z orožjem (z naslovom Kaj nam pa morete?), je spet ostal brez službe.
Televizijsko novinarstvo je Frangež opustil že poleti 2007, ko je izšla njegova prva knjiga. Takrat je začela delovati tudi (njegova) spletna www.orozje@info.si, nazadnje pa je delal v podjetju Fenolit, kjer je direktor Mitja Klavora, bivši predstojnik uprave kriminalistične službe.
Matjaž Frangež, ki liderja opozicijske SDS Janeza Janšo (in bivšega ministra Igorja Bavčarja) obtožuje "trgovine s smrtjo," pravi, da "se čudi, čemu zdaj vnovič tolikšno zanimanje za knjigi in orožarsko afero nasploh, ker je v drugi knjigi objavljenih prek 550 strani doslej še nikoli objavljenih dokumentov o orožarski aferi, ki nesporno dokazujejo vpletenost nekaterih nosilcev javnih funkciji v orožarske posle in različne zlorabe. Prva knjiga je bila razprodana, druga (izšla je septembra 2008, pri založbi Felix; op.u.) pa se je prodajala bolj slabo, saj je bilo tedaj zanimanje medijev zanjo mizerno."
Kar zadeva njegovo službo, Matjaž Frangež trdi, da je "kot novinar iskal resnico, zato je v republiki Sloveniji očitno nezaposljiv."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Frangež Mitja Klavora Janeza Janšo Igorja Bavčarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Orožarska afera: Frangež napisal dve knjigi, obtožil Janšo, službe pa nima