objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 2. marec 2011 ob 07:32

Ekskluzivno: včeraj prvi sestanek nove stranke znotraj levega trojčka?!
Nekdanji diplomat in bivši ljubljanski mestni svetnik LDS Jožef Kunič ustanavlja posvetovalno skupino, ki naj bi dobila ime Za prijazno Slovenijo. Kunič že zanika, da se gredo Kučanovo politično stranko
2011 Pozareport

Odpri galerijo

V torek točno ob štirih popoldne se je v prostorih knjižnice na Cankarjevi ulici v pasaži nasproti ljubljanskega Kina Komune v največji tajnosti prvič sestala tako imenovana Posvetovalna skupina, ki jo je sklical Jožef Kunič, nekdanji diplomat, bivši ljubljanski mestni svetnik LDS in kandidat liberalne stranke za ljubljanskega župan na lokalnih volitvah leta 2004 (glej faksimile). Po nekaterih informacijah naj bi šlo za zametek nove stranke znotraj levega trojčka ali Kučanove stranke (po navedbah istih virov naj bi nekdanji predsednik države Milan Kučan v prihodnjih dneh "podprl" delo Posvetovalne skupine, kjer imajo, kot je videti iz priloženega vabila, celo že svoj logotip), kar pa nam je Kunič včeraj zvečer po telefonu pričakovano diplomatsko zanikal.
Jožef Kunič, ki je vabilo podpisal, pravi, da "gre za posvetovalno skupino ljudi, ki znajo misliti in kaj vedo, pogovarjali pa se bodo o določenih temah in projektih. Ni govora, da gre za ustanavljanje politične stranke ali podporo kakšni sedanji politični stranki." Na naše vprašanje, kdo vse je bil na sestanku in kdo je sestavil spisek vabljenih, Kunič odgovarja, da "je to delalo več ljudi." Na včerajšnji sestanek je bilo - po njegovih besedah - povabljenih 25 ljudi, prišlo pa jih je "okoli petnajst, z vseh krajev Slovenije," kot poudarja Kunič. O konkretnih imenih ni hotel govoriti, češ, "pred seboj nimam listka, pa bi lahko koga pozabil, kar ne bi bilo korektno." Po besedah Jožefa Kuniča bo skupina ostala na posvetovalni ravni, je pa ideja, da bi "si dali ime Za prijazno Slovenijo." Kdaj se bodo naslednjič spet srečali in kaj se bodo pogovarjali, pa Kunič menda še ne ve, saj naj bi se to "še dogovorili."
Po naših ločenih informacijah je bila razprava (trajala je skoraj dve uri) splošna, v smislu tega, kaj in kako naprej, sodelujoči na sestanku pa so izražali nezadovoljstvo z aktualno situacijo. Poleg Jožefa Kuniča je prišlo nekaj vidnih politikov vladne stranke LDS (glej Galerijo slik), med njimi celo podpredsednica LDS in nekdanja ministrica za pravosodje ter bivša generalna tožilka Zdenka Cerar (kar pomeni, da je dogodek po svoje neprijeten tudi za predsednico LDS in ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal), bivši politik LDS Božo Fajšman, nekdanji predsednik Sivih panterjev LDS Jože Kastelic, nekdanji odgovorni urednik Dela in svetnik na listi Zorana Jankovića Mitja Meršol, pisatelj in podpredsednik Kučanovega Foruma 21 Slavko Pregl, nekdanji "socialist" in bivši predsednik ljubljanskega odbora LDS Primož Heinz, sicer zaposlen v državnem svetu, nekdanji lider slovenskih socialistov Viktor Žakelj (zanj sicer ni mogoče reči, da je Kučanov človek), znan tudi kot politik, ki je prvi predlagal plebiscit o samostojnosti Slovenije, ter bivši direktor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc in bivši mariborski mestni svetnik Tone Vogrinec, ki je tik pred lanskimi lokalnimi volitvami zapustil LDS.
Preostala imena zaenkrat še ostajajo skrivnost, več pa bo verjetno znano že danes. Kmalu se bo tudi vedelo, kaj o posvetovalni skupini menijo vodstva strank vladnega levega trojčka.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jožef Kunič Milan Kučan Zdenka Cerar Katarino Kresal Božo Fajšman Jože Kastelic Mitja Meršol Slavko Pregl Primož Heinz viktor žakelj Tone Vogrinec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ekskluzivno: včeraj prvi sestanek nove stranke znotraj levega trojčka?!