objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 25. februar 2011 ob 07:03

Najprej Mesić, potem Janša: Marin Tomulić se pred zaporom skriva v Franciji
Hrvaški Ladislav Troha? Možakar, ki je Janeza Janšo obtožil jemanja podkupnin, je pred petimi leti obtožil tedanjega hrvaškega predsednika Stipeta Mesića, da ga je hotel ubiti
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Famozni hrvaški posrednik v trgovini z orožjem Marin Tomulić, ki je v knjigi avstrijskega raziskovalnega novinarja Richarda Schneiderja z naslovom "Kraj zločina: Hypo Alpe Adria," prvaka opozicijske stranke SDS in nekdanjega ministra za obrambo Janeza Janšo obtožil prejemanja podkupnin pri uvozu orožja v Luko Koper med embargom leta 1991, je že pred leti iz Hrvaške pobegnil v Francijo, da bi se izognil zaporni kazni.
"Marin Tomulić ni to, za kar se predstavlja (Tomulić namreč trdi, da je bil po razpadu Jugoslavije eden od ključnih ljudi oboroževanja Hrvaške)," pišejo novinarji znanega zagrebškega tednika Nacional, v Francijo pa je pobegnil zato, ker Hrvaška in Francija nimata podpisanega sporazuma o predaji oseb, osumljenih kaznivih dejanj. Ko bo Hrvaška postala članica Evropske unije, se bo to zanesljivo spremenilo. Marin Tomulić pa ni bil pravnomočno obsojen zaradi trgovine z orožjem, ampak čisto navadnega gospodarskega kriminala. Občinsko sodišče v Crikvenici ga je leta 2002 obsodilo zaradi poslovne goljufije, povezane z nepremičninami podjetij Jadrankomerce in JK Maloprodaja, direktor obeh pa je bil Tomulić. Ko bi moral za eno leto v zapor, je pobegnil v Francijo.
Medijski status, precej podoben hrvaški inačici slovenskega "pojočega majorja" Ladislava Trohe, je Marin Tomulić dokončno pridobil pred petimi leti, ko je iz francoskega mesta Angers prek tamkajšnjega odvetnika hrvaškega rodu Ivana Jurasinovica tedanjega hrvaškega predsednika Stipeta Mesića gladko obtožil, da ga je hotel ubiti. Natančneje, Stipe Mesić naj bi sodeloval v poskusu uboja Marina Tomulića … (glej faksimile).
Ob tem je rahlo nenavadno, da slovenski mediji, vsaj tisti, ki jim je nekje v Franciji nenadoma uspelo "izbrskati" Tomulića, teh informacij, morda celo ključnih za razumevanje verodostojnosti Tomulićevih orožarskih pričevanj, niso našli ali objavili. Čeprav bi to bilo korektno, zaradi objektivnosti zgodbe.
Vodstvo Mladega foruma Socialnih demokratov je včeraj pozvalo Janeza Janšo, naj zaradi afere Türk-Velikovec-Udba vrne poslanski mandat.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marin Tomulić Richarda Schneiderja Janeza Janšo Ladislava Trohe Ivana Jurasinovica Stipeta Mesića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Najprej Mesić, potem Janša: Marin Tomulić se pred zaporom skriva v Franciji