objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 24. februar 2011 ob 07:17

Težka kanonada po Janši. Prva liga vladne koalicije pa je lepo modro tiho
Avstrijski raziskovalni novinar Richard Schneider je že pred dvema tednoma za časnik Finance dejal, da v svoji knjigi o aferi Hypo piše tudi o Janši in tihotapljenju orožja na Balkan, pa nikome ništa
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Janševa stranka SDS se "opravičuje" bralcem svoje spletne strani, ne pa tudi predsedniku države Danilu Türku. To je – recimo temu - nekako pričakovan začasni razplet kulminacije afere Türk-Velikovec-Udba, ki je predsednika države Türka in prvaka opozicijske stranke SDS Janeza Janšo pripeljal do brutalnega političnega spopada. Bržkone bo težko natančno izvedeti, ali je "kompletiranje" dokumentov, povezanih s Türkom in zloglasnim atentatom na Velikovec, povzročilo zatečeno stanje v Arhivu Slovenije, zavestno kaznivo dejanje, malomarnost ali samo ihta SDS, da predsedniku Türku dokaže nekaj več (kar smo ugotavljali že včeraj), in kaj vse se je v sredo dogajalo znotraj največje opozicijske stranke (nekdanji minister Janševe vlade za razvoj ter nesojeni kandidat SDS za ljubljanskega župana Žiga Turk, denimo, je že zjutraj na spletni skupnosti Twitter zapisal: "Ta pdf je zavajajoč. Tako se ne dela. Tako je narobe"), kajti Janša se je že znašel pod novo medijsko kanonado. V reviji Demokracija, ki je blizu SDS, pišejo, da gre za "črno sredo" Janeza Janše.
V mariborskem časniku Večer so namreč povzeli odlomek iz knjige avstrijskega raziskovalnega novinarja Richarda Schneiderja z naslovom "Kraj zločina: Hypo Alpe Adria," kjer piše, da je Janša kot minister za obrambo Demosove vlade za vsako ladjo, polno orožja, ki je leta 1991 priplula v Luko Koper, pokasiral 250 tisoč nemških mark podkupnine. To v knjigi trdi Marin Tomulić, francosko-hrvaški posrednik z orožjem, vedela pa naj bi tudi francoska vlada. Janša je že vse zanikal, saj naj bi "šlo za čiste izmišljotine." Pri tem je zanimivo, da je Schneiderjeva knjiga izšla že pred mesecem dni (izdala jo je avstrijska založba Residenz), da v knjigi piše o Janši in tihotapljenju orožja iz Francije na Balkan, pa je avtor sam za časnik Finance povedal že 11. februarja. Vendar se takrat ni zgodilo nič, njegove izjave so šle mimo brez najmanjšega medijskega pompa.
Medtem pa o aferi Türk-Velikovec-Udba še vedno modro molčijo vsi politiki prve kategorije vladajoče koalicije: Borut Pahor, Gregor Golobič, Katarina Kresal in Karl Erjavec. Z Janezom Janšo se v glavnem ukvarja vodja poslanske skupine stranke Zares Franco Juri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilu Türku Janeza Janšo žiga turk Richarda Schneiderja Marin Tomulić Borut Pahor Gregor Golobič Katarina Kresal Karl Erjavec Franco Juri

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Težka kanonada po Janši. Prva liga vladne koalicije pa je lepo modro tiho