objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 22. februar 2011 ob 07:52

Pahor na sestanku, zaprtem za javnost: strankarski kolegi paf in frapirani
Predsednik vlade in Socialnih demokratov na sobotnem posvetu občinskih in mestnih svetnikov SD nastopil ostro, bojevito in kritično
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Mestni in občinski svetniki Socialnih demokratov se se minulo soboto dopoldne zbrali na posebnem posvetu v ljubljanskem kinu Vič. Šlo je za prvo takšno srečanje svetnikov SD po jesenskih lokalnih volitvah, od približno 400 jih je priromala dobra polovica. Menda bi jih prišlo bistveno več, če bi vedeli, da bo na srečanju govoril tudi predsednik vlade in SD Borut Pahor.
Posvet je vodil generalni sekretar SD Uroš Jauševec, pogovor pa je bil strogo zaprt za javnost. Več različnih virov nam je povedalo, da je Pahor tokrat nastopil "nepričakovano ostro, bojevito in kritično" do prejšnjih vlad, tako Janševe kot Drnovškove, do Janeza Janše v opoziciji in vladnih koalicijskih partnerjev. Za Janšo in SDS je dejal (povedano po spominu naših virov, ki so bili zraven), da zdaj prihajajo ven z Udbo in tajnimi arhivi, ko je potrebno iskati odgovore na gospodarsko krizo, pri velikih reformah pa so tiho, ker zelo dobro vedo, da so nujne. Za krizo v državi je po mnenju Pahorja kriva slovenska politika v zadnjih dvajsetih letih, vključno z vlado pokojnega Janeza Drnovška, kar bo ljudem enkrat potrebno tudi zelo jasno in glasno povedati. Več težav kot s Karlom Erjavcem in stranko DeSUS ima Pahor z drugima dvema koalicijskima partnerjema, čeprav ju med sobotnim govorom ni posebej omenjal. Bolj kot stranka DeSUS so Pahorja med razpravo o pokojninski reformi razočarali sindikati. Kar zadeva padec njegove priljubljenosti in priljubljenosti Socialnih demokratov na najnovejših lestvicah javnega mnenja, Pahor to pripisuje lobijem in posameznikom iz politike in gospodarstva, ki jim je stopil na prste, zato ga napadajo po medijih.
Na vprašanja svetnikov, ki so bili nad Pahorjevo analizo stanja "paf in frapirani," kot se je včeraj izrazil eden izmed Pahorjevih sodelavcev, nad govorom pa menda navdušeni, zakaj teh stvari tako odkrito ne pove tudi slovenski javnosti, je Borut Pahor dejal, da bo vse to povedal, ko pride pravi čas. Najpozneje pa pred parlamentarnimi volitvami prihodnje leto.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Uroš Jauševec Janeza Janše Janeza Drnovška Karlom Erjavcem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor na sestanku, zaprtem za javnost: strankarski kolegi paf in frapirani