objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 21. februar 2011 ob 07:18

Skrivnostni mož, ki na Cipru rešuje Jankoviće, je znana ljubljanska faca
Na ljubljanski sceni sicer že nekaj časa krožijo govorice, da se iščejo zanesljivi ljudje, ki so pripravljeni prevzeti slamnata lastništva posameznih ciprskih družb, ki operirajo v Sloveniji
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Skrivnostni Ljubljančan Janez Kraševec, za prijatelje Jani, ki je medijem "priznal", da je lastnik ciprskega podjetja Disonco Investments (resda ob priznanju malce nerodno ni znal pravilno izgovoriti imena podjetja, ki naj bi ga sam na Cipru ustanovil pred dvema letoma, in je podjetju pravil Disconto; no, njegovi znanci zdaj smeje pripovedujejo, da so novinarji Janija poklicali takoj po prihodu sTajske, ko je imel še "jet lag"), pravzaprav sodi med bolj znane ljubljanske obraze. Prvi večji denar si je pridobil pred leti z avtoprevozništvom, pozneje je postal lastnik ali solastnik številnih ljubljanskih lokalov. Zdaj, denimo, vodi dokaj popularni lokal Papiga za Bežigradom. Pravijo, da ga je največkrat moč srečati v znani restavraciji Brinje, bil pa je tudi navdušen in dober igralec tenisa. Vrsto let je nastopal na rekreativnih teniških turnirjih, v dvojicah skupaj z nekdanjim nogometašem, danes podjetnikom Milošem Kadivnikom. Janez Jani Kraševec med prijatelji in znanci velja za dokaj premožnega, vikende pa naj bi imel v hrvaškem Novigradu in Kranjski Gori. Skupaj z bratom Aleksandrom (Acom) Kraševcem slovita tudi po glasnih nastopih med smučarskimi skoki v Planici, kjer se oblečeta v narodne noše, Aco pa igra na harmoniko.
Spomnimo, mediji so prejšnji teden poročali, da naj bi bil Janez Kraševec slamnati lastnik ciprske družbe Disonco Investments, ki je v resnici last Jureta Jankovića, mlajšega sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Da naj bi bil lastnik družbe Disonco Janez Kraševec, je sicer prvi povedal Matija Šešok, direktor ljubljanske družbe Tax Group, na zaslišanju pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje domnevno sporne gradbene posle v Ljubljani. Dokumenti, ki naj bi dokazovali ciprske posle družine Janković, pa so v javnost začeli pospešeno uhajati po policijski preiskavi nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža in njegove družbe Merfin (prek Merfina so Kordež in izbranci peljali menedžerski prevzem Merkurja), ko so kriminalisti prišli tudi na sedež družbe Tax Group. Na ljubljanski sceni se sicer že nekaj časa govori, da se iščejo zanesljivi ljudje, ki bi bili pripravljeni prevzeti slamnata lastništva posameznih ciprskih družb, ki lastniško obvladujejo slovenska podjetja in nepremičnine. Janez Kraševec trdi, da se z Juretom Jankovićem poznata že vrsto let, učil ga je igrati tenis, nikoli pa nista govorila o podjetjih.
Ciprska družba Disonco Investments je delni lastnik treh slovenskih podjetij, kar smo na našem portalu razkrili že februarja lani. Gre za Hotel Cubo, Trstenjak 2000 in Tabia d.o.o., prek Tabie pa ima v lasti 7 hektarjev zemljišč v Podutiku, kjer sta po spremembi ljubljanskega prostorskega načrta – seveda pod taktirko župana Jankovića - postala zazidljiva dva hektarja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Kraševec Milošem Kadivnikom Aleksandrom Jureta Jankovića Zorana Jankovića Matija Šešok Bineta Kordeža

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Skrivnostni mož, ki na Cipru rešuje Jankoviće, je znana ljubljanska faca