objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 19. februar 2011 ob 08:24

Slovenski Rocky pretepel Američana, Stožice pa glasno izzvižgale politike
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Dva dni po zlati veleslalomski kolajni najboljše slovenske smučarke Tine Maze na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu je uspelo tudi Dejanu Zavcu. Sinoči je v polni, ne pa tudi razprodani dvorani Stožice, ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različici IBF, potem ko je belgijski sodnik Benny DeCroos v peti rundi prekinil dvoboj zaradi poškodb Zavčevega nasprotnika, Američana Paula Delgada.
Čeprav je delovalo, da je boksarski meč sodnik prekinil nekoliko prehitro, sta se na tiskovni konferenci oba boksarja strinjala, da je bila prekinitev dvoboja pravočasna. Res pa je, da bi kakšno rundo ali dve pozneje Delgado zelo verjetno nokavtiran padel po tleh. S prepričljivim "pretepom" ameriškega izzivalca Delgada, prvega poklicnega ameriškega boksarja, ki je boksal v Sloveniji, si je Dejan Zavec priboril "zeleno karto" za vstop v ameriške ringe. V Združenih državah Amerike bo tako boksal že maja ali junija.
Če je publika v Stožicah (zaradi priljubljenega Ptujčana Zavca, moža iz ljudstva, je spet prišlo ogromno Štajercev) frenetično navijala za našega prvaka (ves čas dvoboja je bila dvorana na nogah), pa so glasno, ampak res glasno izžvižgali politike, ki jih moderator mega dogodka raje sploh ni poimensko pozdravil. Tik ob ringu sta sedela minister za šolstvo in šport Igor Lukšič ter poslanec Socialnih demokratov iz Ptuja Dejan Levanič, v protokolarni loži pa tudi predsednik države Danilo Türk. Premier Borut Pahor je v Stožice sprva nameraval priti "zasebno," menda na podlagi dogovora z ljudmi iz Zavčevega tabora, vendar iz neznanih razlogov ni prišel. Po koncu meča in sredi zmagoslavja Dejana Zavca na ringu se je ringu bližal ljubljanski župan Zoran Janković, v spremstvu direktorja javnega zavoda Tivoli Romana Jakiča. Kljub vidni želji, da nekako pride v ring in Zavcu čestita pred celo dvorano, Jankoviću to ni uspelo. Zanimivo je tudi videti, kako so številni slovenski estradniki, od televizijske voditeljice Jasne Kuljaj, do vizažistke, občasne pevke in podjetnice Katje Fašink ter nekdanjega pevca Čukov Marka Vozlja, nenadoma postali strašni ljubitelji boksa in se drenjajo ob ringu. Priletnega igralca in režiserja Borisa Cavazzo pa sta spremljali kar obe njegovi spremljevalki, prejšnja Oriana Girotto in sedanja Marijana Hlebš.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tine Maze Dejanu Zavcu Benny DeCroos Paula Delgada Igor Lukšič Dejan Levanič Danilo Türk Borut Pahor zoran janković Romana Jakiča Jasne Kuljaj Katje Fašink Marka Vozlja Borisa Cavazzo Oriana Girotto Marijana Hlebs

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenski Rocky pretepel Američana, Stožice pa glasno izzvižgale politike