objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 17. februar 2011 ob 07:00

Kakšen dan! Preiskava Tuša, spustili Škoberneta, zaprli blogerja Kunstlja
V senci preiskave bogataša Mirka Tuša ter izpustitve sodnika Milka Škoberneta je policija priprla nekdanjega vojaškega specialca in blogerja Mitjo Kunstlja, ker ni prihajal na sodne obravnave
2011 Pozareport

Odpri galerijo

V medijski senci velike kriminalistične preiskave najbogatejšega Slovenca Mirka Tuša in njegove družbe Tušmobil zaradi suma podkupovanja pri brezplačni pridobitvi licence UMTS (Mirko Tuša so pridržali samo nekaj ur) je policija priprla nekdanjega vojaškega specialca in avtorja bloga Mikstone Mitjo Kunstlja.
To se je zgodilo točno štiri dni potem, ko smo na našem portalu razkrili obisk dveh kriminalistov pri Kunstlju doma (minulo soboto zjutraj), ki pa jih Kunstelj ni spustil v stanovanje, ker naj ne bi imela sodnega naloga. Da so Kunstlja v soboto zjutraj zbudili kriminalisti, nam je sporočil Kunstelj sam. To sporočilo je po Facebooku poslal našemu sodelavcu Mitji Lomovšku, kateremu je nekaj dni prej - kot novinarju - ponujal pismo, ki naj bi dokazovalo obstoj "dveh zapornikov iz Guantanama" v zaporu na Dobu. Da je Kunstelj sam ponujal pismo Lomovšku, dokazuje njuna dokumentacija, ki jo hranimo v uredništvu. Potem ko sta kriminalista odšla, pa je Kunstelj iz neznanih razlogov začel pisariti, jamrati in tožariti po spletu, da naj bi mu sobotni obisk kriminalistov namestil "sodelavec Požareporta" Lomovšek, kar je seveda popolna bedarija. Zakaj je Kunstelj zapadel v takšne laži, še ni jasno, po vsem sodeč pa je zelo dobro vedel, zakaj so mu kriminalisti potrkali na vrata. In vedel je tudi, da bodo kmalu prišli ponj s sodnim nalogom, ki ga v soboto zjutraj še niso imeli. Po dosedanjih informacijah gre za sum "klasičnih" kaznivih dejanj, ki nimajo nobene zveze s pisanjem bloga in skrivnostnim pismom iz Doba, verjetno podobna kazniva dejanja, zaradi katerih je Kunstelj že bil obsojen in zaprt. Te njegove bizarne sobotne laži (Mitja Kunstelj jih je sproti prodajal spletnemu portalu Zurnal24.si, novinarji Žurnala pa nas žal niso nič kontaktirali, čeprav bi lahko tako preverili še našo plat zgodbe) pa hkrati močno najedajo in rušijo kredibilnost njegovega bloga Mikstone, ki ga že nekaj tednov zapored v Sobotni prilogi Dela politično navdušeno opeva nekdanji odgovorni urednik Dela Janez Markeš. No, Markeš bo zdaj moral počakati na prvo nadaljevanje tako imenovanega "Prison bloga," ki ga je pred nekaj dnevi, potem ko je zaslutil, da ga čaka aretacija, spet sam napovedal eks vojak-bloger Kunstelj.
Mimogrede, nekaj nekdanjih vojaških kolegov Mitje Kunstlja iz pozneje razpuščene brigade Moris nam je povedalo, da je Kustelj večinoma opravljal stražarske dolžnosti in nikoli ni sodeloval v akcijah, že takrat pa naj bi imel težave z mamili, vendar tega še niso vedeli.
Pripor Mitji Kunstlju je odredila ljubljanska okrožna kazenska sodnica Katarina Turk Lukan, znana po razvpitem in še vedno nepojasnjenem nočnem bombnem atentatu na njeno hišo v Radovljici, je pa tudi sestra znanega kolumnista tednika Reporter Boštjana Turka. Kunstelj je pripor fasal zaradi neudeleževanja obravnav pred sodiščem.
Sodišče pa je včeraj pozno popoldne, točno ob 18. uri in 40 minut, iz pripora izpustilo domnevno skorumpiranega celjskega okrožnega sodnika in vidnega člana LDS Milka Škoberneta.
Kakšen (fantastičen) dan, bi (lahko) rekel premier Borut Pahor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mirka Tuša Mitjo Kunstlja Mitji Lomovšku Janez Markeš Katarina Turk Lukan Boštjana Turka Milka Škoberneta Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kakšen dan! Preiskava Tuša, spustili Škoberneta, zaprli blogerja Kunstlja