objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. februar 2011 ob 07:02

Odvetnika Senica in Korošec molčita: komu škodi brezobzirna celjska naveza?
Začetek kriminalistične obdelave zoper celjskega okrožnega sodnika Milka Škoberneta naj bi sovpadal z odločitvijo para Senica-Kresal, da se je treba malo distancirati od celjskega kotla
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pred nekaj dnevi smo poročali o prijavah zoper odvetnika Mira Senico in Dušana Korošca Odvetniški zbornici Slovenije. Spomnimo, prijavi je poslal "mali delničar" naftne družbe Petrol zaradi spornih poslov Senice, Korošca in odstopljenega predsednika uprave Petrola Aleksandra Svetelška z gradbenim gigantom SCT, odvetnikoma pa očita kršitev statuta zbornice, zakona o odvetništvu in kodeksa odvetniške poklicne etike. Mali delničar tudi predlaga, da oba odvetnika ostaneta brez odvetniške licence.
Predsednik odvetniške zbornice Miha Kozinc nam je v ponedeljek dejal, da je zbornica "doslej prejela le anonimno prijavo zoper odvetnika Senico. Vsaka prijava se pošlje odvetniku v pojasnilo, po prejemu pojasnila pa disciplinski tožilec odloči, ali sproži disciplinski postopek ali prijavo zavrže."  Odvetnika Senica in Korošec prijav ne komentirata.
No, po pripovedovanju naših virov bo zanimivo opazovati, kaj se bo zgodilo s prijavo oziroma prijavama. Predvsem pa, kako bo reagiral disciplinski tožilec zbornice Mitja Jelenič Novak. V skrajnem primeru bi lahko prišlo le do odvzema licence odvetniku Korošcu, kar naj bi zdaj ustrezalo predvsem Senici in ministrici za notranje zadeve ter predsednici LDS Katarini Kresal.
Vplivni par Senica-Kresal naj bi se tako "oddaljil ali distanciral" od celjskega kotla in vedno bolj kompromitiranega odvetnika Korošca. Naši viri trdijo, da ima Senica "izjemen občutek za pravi trenutek," zato naj bi že lani jeseni spoznal, da je zloglasna druščina iz celjskega kotla (predvsem Korošec in znan nepremičninski poslovnež Aleksander Jančar) "preveč brezobzirna in da jima to lahko škodi." Točno takrat, jeseni 2010, se je tudi začela kriminalistična preiskava zoper celjskega domnevno skorumpiranega okrožnega sodnika in vidnega člana LDS Milka Škoberneta, ki še vedno sedi v priporu.
Par Senica-Kresal naj bi pri tem strateško delal takole:
Prvič, s preiskavo zoper sodnika Škoberneta ministrica za notranje zadeve in njena policija kakor dokazujeta, da "nihče ni nedotakljiv," kar Kresalova verbalno kar naprej ponavlja. Drugič, aretacija sodnika in člana LDS Milka Škoberneta v praksi pokaže, kako ministrica in predsednica LDS uresničuje svoje politično geslo boja proti gospodarskemu kriminalu, kar je Kresalova forsirala tudi na klavzuri Pahorjeve vlade v ljubljanski Vili Podrožnik. In tretjič, aretacija in pripor sodnika Škoberneta naj bi bilo "zelo jasno sporočilo članstvu LDS, kaj se bo zgodilo, če ne bodo pokorni in poslušni," trdijo naši viri.
Ampak na žalost para Senica-Kresal so se pojavile nove fotografije s poroke Dušana Korošca in ljubljanske odvetnice Maše Potkonjak, ki so izjave Katarine Kresal, da priprtega celjskega sodnika Milka Škoberneta ne pozna, gladko postavile na laž. Pa nedavnem izbruhu afere Hypo banke v Sloveniji, ki naj bi obveljala za "mater vseh afer levega vladnega trojčka," na dan prihajajo tudi grozljivi finančni podatki. Slovenski rezidenti so po podatkih Banke Slovenije od leta 2008 do leta 2010 različnim podjetjem na Cipru nakazali 200 milijonov evrov, v davčno oazo Liechtenstein pa 138 milijonov evrov! Pri tem naj bi Urad za preprečevanje pranja denarja samo lani in predlani "zaznal" 385 sumljivih transakcij. Kar je glede na velikost slovenskega trga precej več kot v mednarodnem okolju, pristojni slovenski organi pregona pa nič ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Senico Dušana Korošča Aleksandra Svetelška Miha Kozinc Mitja Jelenič Novak Katarini Kresal Aleksander Jančar Milka Škoberneta Pahorjeve Maše Potkonjak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odvetnika Senica in Korošec molčita: komu škodi brezobzirna celjska naveza?