objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 7. februar 2011 ob 07:00

Sodni senat rešil Bavčarja: Vedno sem trdi, da bom dokazal nedolžnost
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je 27. januarja 2011 ugodil ugovoru nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja in zavrnil obtožnico državnega tožilca Jožeta Kozine, ki lahko v treh dneh zahteva preiskavo. Spomnimo, bivšega politika in nekdanjega prvega človeka Istrabenza je državno tožilstvo julija lani obtožilo "pranja denarja", brez preiskave, z neposredno obtožnico. Bavčar ob tem sporoča, da je vedno govoril, kako bo na sodišču dokazal svojo nedolžnost, njegovo izjavo pa objavljamo v celoti:
"Znano je, da sta me najprej ovadila Zoran in Damjan Janković, kar je bilo sicer napovedano in predvidljivo (kljub temu da je, kot so poročali mediji, Milan Kučan Jankoviću to ovadbo odsvetoval). Potem je Andrej Plausteiner, ki naj bi se na finančnem ministrstvu ukvarjal s preprečevanjem pranja denarja,  policiji spisal zgodbo o ravbarjih in žandarjih in pri tem z neutemljenimi sodbami o poslovanju na podlagi prijateljskih odnosov in s fikcijami o poklanjanju denarja ne le presegel svoje kompetence, ampak postavil na kocko tudi svojo profesionalnost. Sicer pa o njegovih pristranskih prizadevnostih največ pove dejstvo, da celo na ministrsko pobudo ni pripravljen raziskati niti lastništva liechtensteinskih nabiralnikov.
Danes sveže upokojeni Aleksander Jevšek in še nekdo iz celjske policijske naveze, njegov nadrejeni Janko Goršek, sta že na dan hišne preiskave napovedala vse, kar se je zatem dejansko zgodilo v nadaljevanju, njun šef Gorazd Klemenčič pa je o vsebini ovadbe javno govoril že mesece prej, preden je bila spisana. Zatem je tožilec Kozina vložil neposredno obtožnico, češ da je tako ali tako vse jasno in se lahko srečamo kar na sodišču. Dovolj zgovorno?
V tem stampedu lažne politike in njenih pomagačev, kot so ga z veliko medijsko podporo uprizarjali prav imenovani, sta bila neposredna obtožnica in sojenje brez preiskave le sredstvo za medijski spektakel. Temu se je pridružila tudi davčna uprava s svojima inšpektoricama Damjano Slapar Burkat in Tamaro Korbar Blažon. Da bi bil vtis prepričljivejši, so Roku Praprotniku, tedanjemu novinarju Dnevnika, celo izročili davčne dokumente, da jih je protizakonito objavil.
Vedno sem govoril, da bom svojo nedolžnost dokazal na sodišču. Kljub temu, da je tožilec Kozina povzel le eno očitano kaznivo dejanje z Jankovičevega smešno  neutemeljenega spiska, bom dokazal, da ni bilo v trgovanju s finančnimi instrumenti ničesar protizakonitega in da nisem davčni dolžnik te države (zanjo sem si pred leti precej prizadeval), kar se ujema tudi z mnenjem davčne uprave, za katerega sem zaprosil že leta 2008. Predvsem pa bi rad dokazal to, da je bil politični in medijski linč zoper mene sprožen načrtno, po načelu 'primite tatu', in da me skušajo nekateri namenoma utopiti v novodobnih finančnih malverzacijah, da bi lažje prikrili svoje lastne sporne postopke. Pa so se ušteli.
"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorja Bavčarja Jožeta Kozine zoran Damjan Janković Milan Kučan Andrej Plausteiner aleksander jevšek Janko Goršek Gorazd Klemenčič Damjano Slapar Burkat Tamaro Korbar Blažon Roku Praprotniku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sodni senat rešil Bavčarja: Vedno sem trdi, da bom dokazal nedolžnost