objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 4. februar 2011 ob 07:07

Objavljamo dokaze: šef Pinka Mitrović debelo laže Sloveniji in Srbiji
Relevantni podatki agencije za telemetrijo dokazujejo, da je gledanost slovenskega Pinka približno tridesetkrat manjša od številke, ki jo domnevno zastrupljeni Željko Mitrović prodaja srbskim medijem
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Direktor in lastnik beograjske medijske korporacije Pink Željko Mitrović, ki leži v eni od bolnišnic sredi nemškega mesta Flensburg, ker naj bi ga, seveda po njegovih besedah, zahrbtno zastrupili, je v sredinem intervjuju za beograjski časnik Danas dejal, da "rejting gledanosti Pinka v Sloveniji dosega 15 odstotkov in še rastemo..." Mi pa objavljamo dokaze, da Mitrović spet debelo laže.
Gledanost programa Pink SI je po relevantnih podatkih agencije AGB Nielsen Media Research, ki se v Sloveniji ukvarja s telemetrijo, namreč okoli tridesetkrat (!) manjša od tiste, s katero se Mitrović hvali srbskim medijem. Poglejmo natančne podatke za januar 2011: delež gledanosti Pinka je nihal med 3,35 in 3,18 (znotraj tako imenovanega prime time ali najbolj gledanega televizijskega termina pada celo navzdol), rejting pa od 0,45 do 0,89. Rejting gledanosti, za katerega Mitrović trdi, da je 15 in še raste, je v resnici manjši od 1 (glej faksimile). Zanimivo, gledanost Pinka se ni povečala niti po začetku predvajanja resničnostnega šova Dvor, kjer "briljira" razvpita slovenska ločenka Urša Čepin.
Sicer pa so razmere na slovenskem Pinku dobesedno kaotične. Potem ko je Željko Mitrović 14. januarja preko SMS odstavil dosedanjega direktorja družbe Pink S d.o.o. Žarka Veličanskega (kar je avtorju teh vrstic osebno potrdil tudi Veličanski, ko se je jezil na Mitrovića), je Veličanski nekaj dni pozneje obrnil ploščo. Kljub temu, da je odpovedal stanovanje na Kotnikovi, odvetnik Zoran Korenčan pa ga je kot direktorja in zakonitega zastopnika Pink S izbrisal iz poslovnega registra slovenskih podjetij, je Veličanski ostal v Sloveniji, kjer se še vedno prevaža z najetim Pinkovim mercedesom. Menda se je zbal vrnitve v Beograd (to razlaga svojim znancem v Ljubljani), predvsem pa naj bi se ustrašil Mitrovićevega svaka Zlatka Krmpotića, ki ga je Mitrović obtožil zastrupitve. Mimogrede, Mitrović je sprva trdil, da sta ga zastrupila njegova tašča in slovenska mafija. Da bi se nekako izvil iz situacije, kamor je zabredel z Mitrovićem, je Veličanski začel srbskim medijem razlagati, da naj bi prejšnji direktor družbe Pink S Jure Zorčič ukradel 14 tisoč evrov in da naj bi ga kazensko ovadili. Kazensko ovadbo zoper Zorčiča je Mitrović sicer napovedal že lani septembra, na svoji edini tiskovni konferenci v Ljubljani, vendar ovadba še vedno ni vložena. Obratno, Jure Zorčič je tisti, ki toži Mitrovića zaradi obrekovanja. In pozor, še teden dni nazaj je Mitrović medijem dajal informacije, da naj bi Zorčič Pinku ukradel (po srbsko "drapnuo") več milijonov evrov.
Namesto Veličanskega je Željko Mitrović za vršilko dolžnosti direktorice družbe Pink S pred nekaj dnevi postavil Natašo Prodan Miani, direktorico glasbene založbe Sedvex, bolj znano kot nekdanjo menedžersko pevke Rebeke Dremelj. Poznavalci medijev se strinjajo, da je imenovanje temnolase Prodan Mianijeve zadnji žebelj v krsto slovenskega Pinka, še posebej, ker Mianijeva za svojega pomočnika predvideva Marka Žitnika, ki je pred časom finančno skoraj uničil komercialno televizijo TV Paprika. Žitnik naj bi Mitroviću zagotovil, da njegov prihod na Pink prinaša "nov imidž" slovenskemu Pinku, pripeljal pa naj bi tudi finančni kapital blizu ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Spomnimo, na našem portalu smo po razvpitem zaslišanju Jureta Jankovića pred preiskovalno komisijo v državnem zboru objavili prijateljsko dopisovanje Žitnika in Vesne Dolenc Janković, žene sina ljubljanskega župana Jureta Jankovića na spletnem omrežju Facebook, kjer je Žitnik za Jureta Jankovića napisal, da je "car". Mark Žitnik, komentator resničnostnega šova Dvor za potrebe slovenskega Pinka, je očitno prevzel tudi vlogo Mitrovićevega osebnega zakulisnega piarovca, saj v izbranih slovenskih tabloidnih revijah že objavlja napol podpisane članke, ki povsem nekritično promovirajo Pink in Mitrovića. Med takšne smešne novinarske zapise o kralju balkanskega turbo folka vsekakor sodijo ugotovitve, da zastrupljeni Željko Mitrović v nemški bolnici dela po dvajset ur dnevno?! Zaradi prihoda Nataše Prodan Miani in Marka Žitnika na Pink Slovenije se slovenskega Pinka že prijemlje ciničen naziv "TV Kongo," po grosupeljskem kazinoju in hotelu Kongo, kjer je Žitnik, potem ko je moral zapustiti TV Papriko, zaposlen kot vodja marketinga. Kongo iz Grosupljega je tudi skoraj edino slovensko podjetje, ki oglašuje na Pinku.
Včeraj zvečer pa so nekateri slovenski, menda pa tudi srbski mediji, prejeli pismo, ki prvega človeka Pinka Željka Mitrovića (z njim vred pa tudi članke Marka Žitnika) dodatno postavlja na laž in Pink SI razgalja kot poslovni in medijski fiasko. Gre za pismo nekdanjih novinarjev informativnega programa Pink SI, torej programa, ki sta ga Mitrović in Veličanski ukinila po komaj treh tednih predvajanja, novinarjem pa očitno nista plačala niti centa (pismo v celoti objavljamo na koncu članka, faksimile pa v Galeriji slik). Po naših informacijah so se odpuščeni in neplačani novinarji že povezali z nekaterimi podjetji, ki so slovenskemu Pinku v ljubljanskem BTC adaptirali poslovne prostore in delno tudi studio, Mitrović in Veličanski pa jim tudi še nista plačala. Če (novo) vodstvo Pinka teh računov, zaostalih plač in honorarjev ne bo poravnalo v prihodnjih dneh, odvetniki napovedujejo vložitev predloga za stečaj družbe Pink S. Naši viri še zatrjujejo, da je večina Pinkovih investicij v Sloveniji še vedno neporavnanih (družba Pink S nekaj deset tisoč evrov dolguje tudi za najemnino prostorov, ki jih večino najema od BTC Enota Ljubljana), za kar naj bi bila najbolj odgovorna Veličanski in njegov pomočnik Tomaž Staniša, javnosti povsem neznani podjetnik, ki ga prav tako ni več na Pinku. To je tudi vsa resnica o famoznih sedmih milijonih evrov, ki naj bi jih po besedah Žarka Veličanskega doslej Pink investiral v Sloveniji.

TV Pink SI v stečaj?
Umazano perilo naj bi se - bonton, kultura, spodobnost - praviloma pralo skrito očem javnosti, a prišli smo do točke, ko to na žalost ni več možno. 
Primorani smo zaščiti lastno integriteto. Koliko je resnice in kaj je pravo ozadje domnevnega zastrupljanja Željka Mitrovića, lastnika srbske grupe Pink, koliko je v to vključena Slovenija, o čemer je pred dnevi sam glasno opozoril širšo javnost, naj ugotavljajo kriminalisti in marketinški strokovnjaki. Dejstvo je, da so bili po tem dogodku na TV Pink Slovenija razen slabe dvajseterice, praktično vsi programski ljudje, novinarji, tehniki, varnostniki, čistilke, etc. preko noči odpuščeni. Ne zanima nas niti ozadje zgodbe o velikih finančnih težavah grupe Pink nasploh - kar nam je bilo sicer uradno povedano ob odpustitvi - pač pa nas v tej niti malo rožnati zgodbi zanima (le) še eno: kdaj bomo dobili denar, plače in avtorske honorarje za profesionalno opravljeno delo v decembru? Zaenkrat namreč razen praznih obljub o "doslednem spoštovanju pogodbenih obveznosti" iz Beograda na naše račune ni prišel niti evro.
In ker TV Pink ne izpolnjuje svojih obveznosti smo na žalost primorani svoj sicer trdo zaslužen denar izterjati preko sodišča, če pa je hiša insolventna pa v tem primeru ne bo presenečenje niti zahteva za stečaj.
Odpuščeni sodelavci TV Pink SI

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Željko Mitrović Urša Čepin Žarka Veličanskega Zoran Korenčan Zlatka Krmpotića Jure Zorčič Natašo Prodan Miani Rebeke Dremelj Marka Žitnika Zorana Jankovića Jureta Jankovića Vesne Dolenc Janković Tomaž Staniša TV Pink SI v stečaj? Odpuščeni sodelavci TV Pink SI

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Objavljamo dokaze: šef Pinka Mitrović debelo laže Sloveniji in Srbiji