objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 1. februar 2011 ob 07:01

Katarina Kresal med nedeljskim govorom malo zamočila zgodovino in Hitlerja
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Eden izmed naših bralcev (ime in priimek sta znana uredništvu) je takole komentiral nedeljski govor in nastop ministrice za notranje zadeve ter predsednice LDS Katarine Kresal ob Dnevu spomina na žrtve koncentracijskih taborišč, v Centru urbane kulture v ljubljanski Šiški.
Komentar objavljamo v celoti in nelektorirano.

Katarino Kresal dohiteva zgodovina
Očitno so "spin doktorji" Katarini Kresal svetovali, da je dobro za njeno omadeževano javno podobo, če se "prišlepa" na različne borčevske organizacije in s tem povezane prireditve. Tako je včeraj "nastopila" kot govornica Ob Dnevu spomina na žrtve koncentracijskih taborišča. Kot v življenju, se tudi v politiki dogaja inkontinenca, saj ji je "ušla"  naslednja izjava: "Nacistične stranke na vodilni položaj ni pripeljal vojaški škorenj, temveč volilna skrinjica." (časnik Dnevnik, 31.1.11). Ta trditev seveda ne drži. Drugič morajo spin doktorji Katarine Kresal le nekaj več vedeti o zgodovini, če želijo delati zgodovinske parabole. Skrajno neverodostojno je, da je govor Kresalove izvenel v smislu: "Moramo vedeti kaj se je dogajalo, da se ne bo zgodovina ponovila," istočasno pa spregovori takšno zgodovinsko neumnost. Hitlerjeva stranka namreč na volitvah novembra 1932 ni dobila večine v Reichstagu. Kljub temu je Franz von Papen, tedanji kancler v dogovoru z ostarelim predsednikom Nemčije Paulom von Hinderburgom odstopil in kanclersko mesto prepustil Adolfu Hitlerju. Omenjena dva sta strahotno naivno pričakovala, da bosta Hitlerja lahko kontrolirala. Hitler pa je takoj izvedel državni udar in njegove tolpe so začele pobijati politične nasprotnike. Hitler torej ni prišel na oblast "prek volilne skrinjice," ampak s političnim teroriziranjem Hinderburga, Von Papna in zakulisnim spletkarjenje. Seveda je naklučje, da je Hitler postal kancler prav na včerajšnji dan, 30. januarja 1933
(komentar smo prejeli v ponedeljek zjutraj; op.u.), ko se je z govorenjem zgodovinskih netočnosti oseminosedemdest let kasneje "izkazala" Katarina Kresal?
O tem, da Katarina Kresal govori zgodovinske netočnosti na dan ustoličenja Adolfa Hitlerja, bi pa lahko verjetno več povedal podpredsednik LDS in psihiater Slavko Ziherl.
Kako je sploh ministrica Katarina Kresal postala glavna govornica prireditve, se morda kdo sprašuje? V deželi nenaključij popolnoma enostavno. Čez te prireditve ima "roko čez" borčevska organizacija, to je Janez Stanovnik, s katerim je Milan Kučan dober prijatelj (izjava Milana Kučana). Milan Kučan pa politično podpira LDS in njeno predsednico Katarino Kresal in tudi predava na njenih strankarskih shodih. Krog je tako sklenjen.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarine Kresal Katarino Kresal dohiteva zgodovina Franz von Papen Paulom von Hinderburgom Slavko Ziherl janez stanovnik Milan Kučan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Katarina Kresal med nedeljskim govorom malo zamočila zgodovino in Hitlerja