objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 27. januar 2011 ob 14:28

Slišati je novo ime za naslednika Boruta Pahorja: bankir Marko Voljč
Poleg Zorana Jankovića, Igorja Šoltesa in Janeza Potočnika nekdanji predsednik uprave Nove ljubljanske banke prodira na vrh seznama morebitnih mandatarjev politične levice
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Marko Voljč, član uprave KBC ter direktor za Srednjo in Vzhodno Evropo, znan kot nekdanji predsednik uprave Nove ljubljanske banke, je poleg ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa in evropskega komisarja Janeza Potočnika četrto ime med kandidati nekaterih krogov politične levice za morebitnega naslednika predsednika vlade Boruta Pahorja, pravijo naši viri. Še več, trenutno naj bi bil "bankir, finančnik in svetovljan" Voljč celo na samem vrhu tega seznama, posamezni lobisti pa v zakulisju že nekaj tednov diskretno poizvedujejo, kakšno je mnenje o možnostih nekdanjega prvega človeka NLB, da prevzame mandatarstvo.
Spomnimo, Marko Voljč je vodenje Nove ljubljanske banke zapustil novembra 2003, tudi zaradi razvpite afere Sigma. Do prihoda v Slovenijo, kjer je bil enkrat že v igri za predsednika vlade (predsednik uprave NLB je postal 1992), je trinajst let delal za Svetovno banko v Washingtonu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Voljč Zorana Jankovića Igorja Šoltesa Janeza Potočnika Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slišati je novo ime za naslednika Boruta Pahorja: bankir Marko Voljč