objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 26. januar 2011 ob 07:05

Igor Bavčar: Kaj bi bilo, če bi Janković poslušal Kučana, da me ne ovadi?
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Objavljamo tekst nekdanjega politika in bivšega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja kot odmev na naš ponedeljkov članek z naslovom "Bavčar menda prepričan, da je Kučan naročil Jankoviću, naj ga ovadi."
(glej rubriko Sorodni članki)

Odmev: Kako so nek popoldan pri Kučanu razpravljali, ali Bavčarja ovaditi ali ne

Najprej naj zapišem, da sem z veseljem prebral prvo resno analizo "kariere" Milana Kučana v članku v Financah z naslovom "Milan Kučan - dve državi, ena kariera". Čeprav je Bojan Korsika na to temo napisal kar nekaj prispevkov že prej, je njegova analiza tokrat izjemna. Prepriča predvsem to, kako je povezal in interpretiral sicer znane stvari, da smo se jih sploh lahko zavedli. Ta Korsikin članek je celo razlog, da je Milan Kučan menda dejal novinarju, da je Zoranu Jankoviću odsvetoval, da me ovadi.
Ne spuščam se v to ali je Kučan res odsvetoval Zoranu Jankoviću, da me ovadi, kot piše Pozareport.si. To me ne zanima. Zanimivo pa je, da se Milanu Kučanu zdi potrebno, da to razlaga okoli. S tem le pritrjuje tistim ugotovitvam na njegov račun, da namreč v ozadju sodeluje pri marsikateri odločitvi. Naj se mu mar zahvalim za dobro mnenje o sebi? Če je Jankoviću odsvetoval, da me ovadi, ni jasno zgolj to, da sta z Jankovićem o tem govorila preden me je ovadil. Jasno je tudi, da se je zdelo Jankoviću primerno, da se o tem posvetuje prav z njim. In zdaj je Milan Kučan celotni javnosti oznanil, da je ovajanje ljudi tema za debatiranje v njegovem krogu. Ni čudno, da je Janković, kot je znano, do dneva natančno kar v kamere napovedal datum moje hišne preiskave in vložitev ovadbe zoper mene. Kajti v tem krogu so vsi, ki o tem odločajo.
Vsekakor je bil Kučanov nasvet Jankoviču pameten, saj nisem storil nobenega kaznivega dejanja. In zakaj ga ni poslušal, nenazadanje je bil tedaj še njegov pretendent za vladni prestol. Kaj pa bi bilo, če bi Janković poslušal Kučana, da me ne ovadi?
1. Katarini Kresal Janković najbrž ne bi hitel razlagati, da me je treba zapreti, kar mi je potrdila v najinem razgovoru pred hišno preiskavo pri meni. In bivši kripo šef Aleksander Jevšek
(nekdanji direktor uprave kiminalistične službe; op.u.) ne bi imel dela z menoj in še lagati mu ne bi bilo treba, ko se je izmislil, da je tiskovno konferenco na moj račun sklical po dogovoru s tožilstvom. Tedanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič ne bi napovedal vsebine ovadbe policije v Financah zoper mene preden je bila vložena, šef policije Janko Goršek pa ne bi povsem zunaj svoje pristojnosti napovedal zamrznitve mojega premoženja, ker je to stvar tožilstva in sodišča. Goršek  je pač pohitel s svojo vdanostjo, če Janković tako predlaga v ovadbi, je pač vseeno kaj pravijo zakoni.
2. Andrej Plausteiner, šef urada za pranje denarja, ne bi v svojih poročilih povsem zunaj svojih pristojnosti razlagal in podtikal, da so mi denar iz prodaje finančnih instrumentov "podarili". In se najbrž ne bi spuščal v ocene, kdo so moji "prijatelji", ker je to povsem zunaj njegovih pristojnosti, a se ni mogel upreti dobronamernim sugestijam. Še posebej se mi to zdi sprevrženo, ko zdaj naenkrat tako pazi na svoje pristojnosti in zdravstvenemu ministru Dorijanu Marušiču razlaga, da zaradi njega pač ne bo raziskoval, kdo je lastnik razvpite družbe Mabra.
3. Vprašanje je tudi, kaj bi naredil javni tožilec Jože Kozina? Ta se me je lotil na podlagi Jankovićeve ovadbe in tako, kot je v njej predlagal Janković, takoj spisal predlog zamrznitev mojega premoženja. Še prej pa je po uradni dolžnosti prevzel izgubljeno civilno tožbo Jankovića zoper mene v Kopru!!? Res skrbi za Jankovićeve interese?
4. Tudi davčni inšpektorici Damjana Slapar Burkat in Tamara Korbar Blažon, ki ju dejstva ne zanimajo, bi najbrž mirneje spali, ker se jima ne bi bilo treba uvarjati z menoj in poslušati "spodbude" iz različnih strani. In bi upoštevali dokaze in mnenje davčne uprave, ki sem jo pozimi 2008 prosil, da mi pove, koliko davka naj plačam iz prodaje finančnih instrumentov. Odgovorila mi je, da nič. Potem, 2010 in 2011, pa so na to pozabili. In v odsotnosti pravih argumentov so davčni preiskovalci, kot jih imenuje bivši novinar Dnevnika in sedanji podpredsednik protikorupcijske komisije, Rok Praprotnik, v članku, ki ga je spisal, objavili moje davčne dokumente. Najbrž, da bi popravili vtis o moji nedolžnosti in si objavili medijsko spodbudo! Berem na Pozareport.si, da je bil za svoje usluge odvetniku Miru Senici Praprotnik poplačan s svojim novim uradniškim položajem.
Sedaj, ko že vrabci čivkajo o tem kako je šla ta zgodba in celo Milan Kučan pove, da je Jankoviću svetoval, da tega ne počne, je jasno zakaj od začetka trdim, da gre za politični proces. S tem smo dokazali tako imenovano obrnjeno dokazno breme, kot bi rekel minister za pravosodje Aleš Zalar, ki ima v svojem telefonskem imeniku najbrž prave številke na sodišču.


Igor Bavčar 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ali Bavčarja ovaditi ali nebr br Igor Bavčar Milan Kučan Bojan Korsika zoran janković Katarina Kresal aleksander jevšek goran klemenčič Janko Goršek Andrej Plausteiner dorjan marušič Jože Kozina Damjana Slapar Burkat Tamara Korbar Blažon Rok Praprotnik miro senica Aleš Zalar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Igor Bavčar: Kaj bi bilo, če bi Janković poslušal Kučana, da me ne ovadi?