objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 24. januar 2011 ob 07:00

Bavčar menda prepričan, da je Kučan naročil Zoranu Jankoviću, naj ga ovadi
Presenečenje: na sobotnem tradicionalnem plesu Lions kluba Ljubljana v Cankarjevem domu so nekdanjemu predsedniku države Milanu Kučanu pripravili posebno torto za rojstni dan
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Famozni daljši tekst z naslovom "Milan Kučan – dve državi, ena kariera," ki ga je poslovnež Bojan Korsika ob nedavnem rojstnem dnevu bivšega predsednika države Milana Kučana objavil v časniku Finance (18. januarja), Kučan pripisuje oceni Igorja Bavčarja, da je Kučan "naročil, priporočil ali svetoval" ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, naj kazensko ovadi Bavčarja.
Spomnimo, nekdanjega predsednika uprave Istrabenza in bivšega vplivnega politika Igorja Bavčarja so kriminalisti spektakularno in pred televizijskimi kamerami za nekaj ur priprli konec septembra 2009 na podlagi kazenske ovadbe, ki sta jo po Bavčarjevih besedah "spisala Janković in njegov sin Damijan," direktor in solastnik Electe, krovne družbe družine Janković. Kazensko ovadbo zoper Bavčarja in nekdanjega prvega človeka Pivovarne Laško Boška Šrota je na vrhovno državno tožilstvo uradno vložila družba Electa, Zoran Janković pa je po medijih že prej samozavestno razlagal, da bodo Bavčarja kmalu zaprli. Igor Bavčar naj bi bil prepričan, tako vsaj meni Kučan, da za ovadbo stoji on – Kučan, pravijo naši viri. Bojan Korsika pa je dolgoletni Bavčarjev prijatelj in sodelavec, bil je tudi član nadzornega sveta Istrabenza, zato naj bi Kučanu s tekstom v Financah vrnil milo za drago.
Milan Kučan pa trdi ravno obratno. On naj bi bil tisti, ki naj bi Jankoviću svetoval, naj ne ovadi Bavčarja (in Šrota). Da je temu morda res tako, verjamejo tudi nekateri drugi naši viri, ki so dokaj blizu Kučanu. Pravijo, da je Zoran Janković ovadbo zoper Bavčarja in Šrota vložil ravno takrat, ko je Kučan v ožjih družbah najbolj kritiziral Jankovića.
Mimogrede, zakonca Milan in Štefka Kučan sta se v soboto pozno zvečer pojavila na tradicionalnem plesu Lions kluba Ljubljana pod vodstvom znane in dolgoletne lionistke Darinke Pavlič Kamien, sicer tiskovne predstavnice Telekoma. Kučanu so namreč lionsi presenetljivo pripravili posebno torto za 70. rojstni dan. Milan in Štefka Kučan, ki formalno nista člana lionsov, sta na ples v Cankarjevem domu pridrvela naravnost iz Litije, kjer sta prisostvovala prireditvi Slovenec leta po izboru Nedeljskega dnevnika.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojan Korsika Milana Kučana Igorja Bavčarja Zoranu Jankoviću Damijan Boška Šrota Štefka Darinke Pavlič Kamien

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bavčar menda prepričan, da je Kučan naročil Zoranu Jankoviću, naj ga ovadi