objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 18. januar 2011 ob 07:18

Zloglasna priča Melite Župevc in vir novinarjev Dela že pobegnil v tujino
Famozni mariborski goljuf Boštjan Kramberger, ki naj bi številnim Slovencem dolgoval okoli dvanajst milijonov evrov, očitno pobegnil v Združene države Amerike
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Oktobra lani smo pisali o zloglasnemu mariborskem poslovnem goljufu Boštjanu Krambergerju, ekonomistu in nekdanjemu uslužbencu kabineta bivšega predsednika vlade Janeza Janše (od koder so ga tudi hitro odpustili) ter Kapitalske družbe. Spomnimo, Kramberger je skupaj z drugim razvpitim mariborskim podjetnikom Tadejem Hatom ustanovil kopico slamnatih brezplačnih medijev, od Štajerca do Poslovne dinamike, Moje dinamike, Unicata in Kmetijske dinamike, od katerih nobeden ne izhaja več. Pod krinko investitorja je finančno "nategnil" kopico Slovencev, med njimi tudi nekaj zelo znanih medijskih osebnosti. Denimo igralca Rada Muleja, ki je za Krambergerja ustanovil komercialno televizijo Klik TV in takoj potem propadel, ko je ostal brez milijonov evrov - obljubil mu jih je namreč "investitor" Kramberger.
Po oceni znanega zasebnega detektiva Stanislava Hariha ekonomist in goljuf Kramberger različnim ljudem dolguje okoli 12 milijonov evrov(!), samo v Mariboru naj bi bil dolžan 2,4 milijone evrov. Mariborski detektiv Harih, ki ga je po naših informacijah najelo že 70 Krambergerjevih upnikov (imen njegovih naročnikov Harih seveda noče izdati), je Krambergerju že sledil na Češko in Nemčijo, vendar je Kramberger, po besedah detektiva Hariha, pravočasno pobegnil. najverjetneje v Združene države Amerike. Po navedbah naših virov naj bi za skrivno ameriško lokacijo Boštjana Krambergerja vedela njegova mama Marija, učiteljica na mariborsko osnovni šoli Gustav Šilih, in njegov brat Boris Kramberger, zaposlen kot mlad raziskovalec na mariborski Fakulteti za kemijo in strojno tehnologijo ter lastnik podjetja Opcije d.o.o. Boštjan Kramberger se je pred pobegom v tujino sicer najpogosteje predstavljal kot direktor tega bratovega podjetja.
Mimogrede, detektiv Stanislav Harih je bivši mož znane mariborske državne tožilke Elizabete Gyoerkeš, pred leti pa je delal tudi za ameriško carino, v boju zoper trgovino z drogami.
Tokrat objavljamo dokaze, ki potrjujejo navedbe naših virov, da je Kramberger aprila lani ustanavljal celo svojo banko, delovno imenovano KamoBank. Za pomoč pri ustanovitvi banke je nagovarjal tudi uslužbenko Banke Slovenije T.G. in svojega znanca D.E. (obe ime in priimka so znani uredništvu), uslužbenka Banke Slovenije pa mu je gladko svetovala, naj zlorabi (tedanji) položaj člana nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor, kjer bi lahko pridobil zaupne bančne podatke in potrebno bančno dokumentacijo (glej faksimile komunikacije po elektronski pošti med Boštjanom Krambergerjem in T.G. v Galeriji slik). Po naših informacijah naj bi kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada – na podlagi vložene kazenske ovadbe – že preiskovali vse zahteve Boštjana Krambergerja na sejah nadzornega sveta NKBM. V Galeriji slik objavljamo tudi dramatično pismo D.E. mami Boštjana Krambergerja, naj apelira na sina, da mu vendarle vrne posojeni denar, ker je sam znašel v hudi finančni stiski.
Boštjan Kramberger je v tujino pobegnil kmalu potem, ko smo na Požareportu obelodanili njegove finančne goljufije in javno razkrili njegovo namero, da se je parlamentarni komisiji, ki pod vodstvom poslanske Melite Župevc preiskuje domnevno politično ozadje famoznih brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres, ponudil kot ključna priča v zameno za "imuniteto" pred kazenskim pregonom. Po naših informacijah je Kramberger tudi eden od "kredibilnih" virov novinarjev časnika Delo, ki pišejo o domnevnem financiranju Slovenskega tednika in Ekspresa, vse te zgodbe pa naj bi plasiral tudi parlamentarni komisiji, preden je pred policijo, tožilstvom in težo kazenskih ovadb "zviznil" v tujino. Tik pred pobegom v tujino pa je naš portal ovadil uradu informacijske pooblaščenke, ker naj bi z navedbo njegove davčne številke na pogodbi z agencijo JWT Studio Marketing posegli v njegovo zasebnost. Mimogrede, Kramberger te pogodbe ni nikoli podpisal, ljubljanski agenciji, ki mu je pripravljala predvolilno kampanjo za županske volitve v Mariboru (Kramberger je na lanskih lokalnih volitvah nameraval kandidirati za župana), pa tudi še vedno dolguje denar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boštjanu Krambergerju Janeza Janše Tadejem Hatom Rada Muleja Stanislava Hariha Marija Boris Kramberger Elizabete Gyoerkeš T.G. D.E. faksimile Galeriji slik Galeriji slik Melite Župevc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zloglasna priča Melite Župevc in vir novinarjev Dela že pobegnil v tujino