objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 13. januar 2011 ob 14:59

Janković povedal Hrvatom, da bi bil predsednik Nogometne zveze Slovenije
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Janković je novinarjem hrvaškega športnega časnika Sportske novosti zaupal, da je pripravljen kandidirati za predsednika Nogometne zveze Slovenije, vendar le pod pogojem, če bi ga vnaprej podprla večina medobčinskih nogometnih zvez, katerih delegati na skupščini NZS tudi volijo predsednika. Janković še pravi (članek o tem so Sportske novosti objavile danes zjutraj, na strani 19), da sta se pri njemu že oglasila predstavnika dveh meobčinskih zvez in mu tudi predlagala kandidaturo.
Po naših infomacijah Jankovićevo kandidaturo zanesljivo ne bi podprli Mariborčani in najverjetneje tudi ne Koprčani, kandidaturo za predsednika nogometne zveze pa je že pred novim letom napovedal znan grosupeljski odvetnik Aleksander Čeferin. Volilna skupščina NZS bo predvidoma februarja, točen datum skupščine pa bo upravni odbor določil 17. januarja.
Za osvežitev spomina: Zoran Janković je hotel predsednik Nogometne zveze Slovenije postati že februarja 2007, ko naj bi se Jankoviću "prostovoljno umaknil" tedanji prvi človek zveze Rudi Zavrl. Po tem scenariju naj bi direktor reprezentance postal Zlatko Zahovič, selektor pa Darko Milanič, danes vodilni tandem NK Maribora. Načrt so skovali na tajnem srečanju v mariborskem hotelu Habakuk, vendar je scenarij propadel, ker je zgodba prehitro prišla v javnost; v Slovenskih novicah je vse to razkril novinar Mitja Lomovšek.
Po odstopu prejšnjega predsednika Nogometne zveze Slovenije Ivana Simiča zvezo začasno vodi podpredsednik zveze Stane Oražem.

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković aleksander čeferin Rudi Zavrl Zlatko Zahovič Darko Milanič Mitja Lomovšek Ivana Simiča Stane Oražem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković povedal Hrvatom, da bi bil predsednik Nogometne zveze Slovenije