objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 12. januar 2011 ob 15:33

Minister Križanič nima zveze s smučmi Rossignol in opremo za Dibeliusa
Lastnik slovenskega in italijanskega Dinersa Tomaž F. Lovše pravi, da je smučke in kombinezon menedžerju Goldman Sachsa podaril on, za božič, in da to nima nobene zveze z ministrom za finance
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Smučarski kombinezon in smučke Rossignol, ki naj bi jih minister za finance Franci Križanič dal Alexandru Dibeliusu, nemškemu menedžerju ameriškega investicijskega sklada Goldman Sachs, prejšnji petek na njegovem vikendu v Kitzbühlu (glej članek z naslovom Afera Šoltes-Križanič: je Pahor vedel za tajno ministrovo pot v Kitzbühel?!), nimajo zveze z ministrom Križaničem, nam je sporočil lastnik Dinersa v Sloveniji in Italiji Tomaž F. Lovše. Poslovnež pravi, da je kombinezon z odtenki nemške reprezentance in Rossignolove smuči znamke Masters 174 Dibeliusu podaril sam kot božično darilo. Predložil nam je tudi plačan račun za obleko (glej faksimile), predstavnik Rossignola v Sloveniji Jure Košir pa je smuči za Dibeliusa posebej naročil v Rossignolovi tovarni v Grenoblu. To nam je po telefonu potrdil tudi Košir.
Alexander Dibelius je sicer dober prijatelj Tomaža F. Lovšeta, za katerega je tudi znano, da je v odličnih odnosih z ministrom Francijem Križaničem. Mimogrede, Lovše in Dibelius sta se spoznala v St. Tropezu, kjer ima Dibelius vilo vredno 10 milijonov evrov, njegova vila v Kitzbühlu pa naj bi bila vredna celo 15 milijonov evrov. Lovše je menedžerja Goldman Sachsa že večkrat gostil v Sloveniji, spoznal pa ga je tudi s Križaničem. Vendar Lovše pravi, da kar zadeva srečanje v Kitzbühlu, ni posredoval med Križaničem in Dibeliusum.
Spomnimo, Goldman Sachs naj bi sodeloval v dokapitalizaciji Nove Ljubljanske banke, ravno včeraj pa je Slovenija izdala za 1,5 milijarde evrov obveznic Republike Slovenije, za organizacijo izdaje obveznic pa je vlada najela Goldman Sachs, poleg banke Barclays, Deutsche Bank, HSBC in NLB.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franci Križanič Alexandru Dibeliusu Tomaž F. Lovše Jure Košir

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Minister Križanič nima zveze s smučmi Rossignol in opremo za Dibeliusa