objavi na
pozareport.si

forum

Nedelja, 9. januar 2011 ob 08:22

Šef Petrola Svetelšek bo zaradi afere Korošec-SCT zelo verjetno moral oditi
Afera Korošec-SCT naj bi jutri odnesla predsednika uprave Petrola: naši viri trdijo, da naj bi Aleksander Svetelšek izgubil zaupanje nadzornikov. Zaokrožili imeni Uroša Rotnika in Boruta Jamnika
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik uprave Petrola Aleksander Svetelšek bo zaradi najnovejše afere Korošec-SCT "zelo verjetno" moral zapustiti mesto prvega človeka Petrola, pravijo naši viri blizu nadzornega sveta družbe Petrol. Člani nadzornega sveta Petrola naj bi Svetelška razrešili že na ponedeljkovi seji (če ne bo prej odstopil sam), razlog morebitne zamenjave pa je "izguba zaupanja nadzornikov do uprave, kar je temelj korporacijskega vodenja," pravijo isti viri. "Nadzorni svet ne more vedeti, kaj točno počne uprava, zato mora obstajati zaupanje, ki ga je Svetelšek v zadnjem letu dni že nekajkrat zlorabil. Zato se nekaj mora zgoditi, ali odide Svetelšek ali pa gredo nadzorniki. Ne gre pa za nobeno politično zaroto ali kaj podobnega," dodajo naši viri.
Predsednik nadzornega sveta Petrola in prvi človek Slovenske odškodninske družbe Tomaž Kuntarič je za minuli petek sklicano sejo Petrolovega nadzornega sveta prestavil na ponedeljek, ker so nadzorniki gradivo uprave (informacijo o spornem odkupu terjatev odvetnika Dušana Korošca do SCT, kar so pred nekaj dnevi razkrili v časniku Finance) prejeli šele v četrtek zvečer. Naši viri blizu predsednika vlade Boruta Pahorja, ki naj bi bil Svetelšku naklonjen, potrjujejo, da Pahor šefa Petrolove uprave Svetelška "ceni kot menedžerja, vendar ni pričakovati, da bi premier v tej situaciji posegel v odločitev nadzornega sveta." Naši viri blizu Pahorja sicer dvomijo, da bi se Svetelšek tako "neumno zapletel v afero, kot je videti iz poročanja medijev."
Nenavadni posel Petrola s celjskim odvetnikom Dušanom Korošcem pa zanima tudi nadzornike državnega Soda, največjega lastnika Petrola, ki jih vodi nekdanji predsednik uprave Termoelektrarne Šoštanj Uroš Rotnik. Nadzorniki Soda "zadovoljive odgovore" pričakujejo od Tomaža Kuntariča, če jih ne bo dal Petrol, kjer posla s Korošcem zaenkrat nočejo javno komentirati.
Medtem sta v poslovnem in političnem zakulisju že zaokrožili dve možni imeni za novega predsednika uprave Petrola: Uroš Rotnik in predsednik uprave Kapitalske družbe Borut Jamnik. Oba naj bi uživala podporo posameznih frakcij znotraj stranke Socialnih demokratov. Isti viri, ki pravijo, da bo Svetelšek zelo verjetno moral spakirati, opozarjajo, da na ponedeljkovi seji nadzornega sveta v primeru odhoda Aleksandra Svetelška do imenovanja novega prvega človeka Petrola zanesljivo še ne bo prišlo. Bolj verjetno je imenovanje vršilca dolžnosti šefa uprave, kar naj bi začasno prevzela članica uprave Mariča Lah.
Spomnimo, v petek popoldne smo na našem portalu ekskluzivno objavili "poročne" fotografije, ki nesporno dokazujejo tesno prijateljstvo med Aleksandrom Svetelškom in razvpitim celjskim odvetnikom Dušanom Korošcem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksander Svetelšek Tomaž Kuntarič Dušana Korošca Boruta Pahorja Uroš Rotnik borut jamnik Mariča Lah

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šef Petrola Svetelšek bo zaradi afere Korošec-SCT zelo verjetno moral oditi