objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 7. januar 2011 ob 13:27

Prijatelja: ekskluzivne fotke šefa Petrola Svetelška in odvetnika Korošca
Objavljamo nove fotografije s poroke na Teharjih, ki nesporno dokazujejo prijateljstvo med predsednikom uprave Petrola Aleksandrom Svetelškom in celjskim odvetnikom Dušanom Korošcem
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Novinarji časnika Finance so pred nekaj dnevi razkrili nenavaden pobot terjatev znanega celjskega odvetnika Dušana Korošca in SCT, kar je opravila družba Petrol pod vodstvom predsednika uprave Aleksandra Svetelška. Petrol je med drugim tako poplačal okoli 160 tisoč evrov dolga, ki ga je Korošec terjal od gradbenega giganta SCT, kar je - tudi po mnenju posameznih nadzornikov Petrola, denimo Bruna Koreliča - skrajno čudno. Razkriva se namreč celjska naveza med Korošcem in Svetelškom; Korošec je bil namreč član nadzornega sveta družbe Engrotuš, ko je bil direktor Tuša Aleksander Svetelšek. Nadzorni svet Petrola naj bi že danes pregledal poslovno ustreznost in korektnost tega posla, vendar je predsednik nadzornega sveta Tomaž Kuntarič, sicer predsednik upravnega odbora Slovenske odškodninske družbe, zadnji hip sejo prestavil na ponedeljek, menda zaradi preobsežnosti gradiva.
Mi pa ekskluzivno objavljamo fotografije, ki zanesljivo dokazujejo, da sta odvetnik Korošec in prvi človek Petrola Svetelšek tesna prijatelja. Gre za fotografije, posnete junija 2008, na famozni poroki Dušana Korošca in ljubljanske odvetnice Maše Potkonjak na luksuznem ranču, imenovanem Mlinarjev hram na Teharjih, ki je v lasti celjskega nepremičninskega mogotca Aleksandra Jančarja. Spomnimo, med lansko zloglasno afero najema stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada smo objavili fotografije s te iste poroke, ki so usodno pričale o prijateljstvu med ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal, odvetnikom Mirom Senico ter poslovnežem Igorjem Jurijem Pogačarjem, od katerega je Kresalova za potrebe NPU najela stavbo na Dimičevi 16 za Bežigradom.
Iz vodstva družbe Petrol, kjer spornega posla in konkretnih poslovnih razmerij s poslovni partnerji ne komentirajo, sporočajo, da "ne gre za nikakršne osebne usluge in prijateljstva, kot navajajo mediji, temveč zgolj za poslovni odnos, v katerem je bil posel speljan v korist družbe Petrol in njenih delničarjev ter v okviru prizadevanj za zniževanje terjatev do SCT in da v družbi ni osebnega odločanja, da vedno odloča uprava in velja načelo dveh podpisnikov."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušana Korošca Aleksandra Svetelška Bruna Koreliča Tomaž Kuntarič Maše Potkonjak Aleksandra Jančarja Katarino Kresal Mirom Senico Igorjem Jurijem Pogačarjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prijatelja: ekskluzivne fotke šefa Petrola Svetelška in odvetnika Korošca