objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 6. januar 2011 ob 09:28

Znervirani Jani Sever zaradi Bojana Požarja zapustil Voduškov Vroči stol
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Urednik in solastnik vedno manj branega spletnega portala Vest.si ter nekdanji odgovorni urednik tednika Mladina Jani Sever je včeraj malo pred osmo uro zvečer, ko bi moral nastopiti kot eden od štirih gostov pogovorne oddaje Vroči stol na Info TV, jezno zapustil studio. To naj bi storil zato ker je videl, da bo v oddaji sodeloval tudi Bojan Požar, urednik spletnega portala Požareport.
Kaj točno naj bi ga razjezilo pri Požarju, znervirani Sever ni povedal, je pa z momljanjem in užaljenimi grimasami dal vedeti, da ga "moti" Požarjevo pisanje o njegovi (sicer neuspešni) kandidaturi za novega odgovornega urednika kulturnega in umetniškega programa TV Slovenija. Spomnimo, Sever, resda osebni prijatelj ministrice za kulturo Majde Širca, je v torek dopoldne na tajnem glasovanju ostal brez minimalne podpore sodelavcev omenjenega uredništva, zato ga vršilec dolžnosti direktorja TVS Janez Lombergar pač ne more predlagati za novega šefa kulture in umetnosti na TV Slovenija.
Bizarni Severjev incident na Info TV pa dokazuje, da je kandidatura Janija Severja za odgovornega urednika kulturnega in umetniškega programa javne televizije povsem upravičeno naletela na velik odpor uredništva, saj se - to je zdaj povsem jasno - Sever s figo v žepu javno deklarira za pristaša medijske svobode, kobajagi urejuje spletni portal, ki objavlja pod sloganom "spoštuj vsako vest in vse ljudi," v resnici pa želi sedeti v studiih samo s tistimi, ki se z njim v celoti strinjajo. Zdaj tudi lahko razumemo njegove nekdanje novinarje na Mladini, ki so se ga jeseni 2006 tako rekoč čez noč odkrižali.
Voditelj oddaje Vroči stol Vladimir Vodušek je po Severjevem odhodu s preostalimi tremi gosti, direktorjem in odgovornim urendnikom časnika Finance Petrom Frankom, publicistom in podjetnikom Danilom Slivnikom ter Bojanom Požarjem, mirno in korektno nadaljeval z oddajo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jani Sever bojan požar Majde Širca Janez Lombergar Vladimir Vodušek Petrom Frankom Danilom Slivnikom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Znervirani Jani Sever zaradi Bojana Požarja zapustil Voduškov Vroči stol