objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 28. november 2011 ob 07:27

Zadnja bitka za LDS. Eden od ta starih menda celo nadrl Milana Kučana
Sebastjan Jeretič na svoje blogu dramatično opozarja, da se levica v parlamentu ne bo pobrala brez LDS
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Minuli konec tedna so se na politični levici razširile govorice, da naj bi znotraj ekipe nekdanjega predsednika države Milana Kučana, ki "strateško usmerja" predvolilno kampanjo Zorana Jankovića in Pozitivne Slovenije, prišlo do spora. Zadnje raziskave javnega mnenja (Mediana, Delo, Episcenter) namreč kažejo, da Janković teden dni pred volitvami dobiva nespremenjenih 18 do 20 odstotkov glasov, kar ne zadošča (več) za sestavo levosredinske vladne koalicije, tudi če bi Janković dobil premierski mandat, v njegovo morebitno vlado pa bi takoj pristopila Državljanska lista Gregorja Viranta in DeSUS.
Še posebej po hudem Virantovem zdrsu, ki zdaj zaostaja tudi že za Pahorjevimi Socialnimi demokrati, če v parlament, poleg Slovenske ljudske stranke, uspe prodreti še Nova Slovenija, in ob tretjini glasov, ki jih vse ankete namenjajo Janševi SDS.
Po naših informacijah iz dobro obveščenih virov naj bi eden od "ta starih" menda celo "nadrl" Kučana, češ, z nepremišljenim projektom Janković je uničil leve stranke. Zdenko Rotar, Kučanov dolgoletni svetovalec in ključni strateg Kučanovega kroga, pa naj bi predlagal, da se na teren, zlasti borcem, ta teden pošlje še eno pismo z direktivo, da je potrebno razpršiti volilne glasove za levico in ne glasovati samo za Jankovića. Tako naj bi na nedeljskih volitvah poskušali v parlament vendarle še spraviti LDS, brez katere, kot piše na svojem blogu (facebook) strokovnjak za politični marketing Sebastjan Jeretič, "se levica v parlamentu ne bo pobrala." In zanimivo, Jeretič, ki sicer svetuje v predvolilni kampanji LDS, zdaj napoveduje, da utegnejo Pahor in Socialni demokrati v finišu predvolilne kampanje dohiteti celo Jankovićevo stranko.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana Kučana Zorana Jankovića Gregorja Viranta Pahorjevimi Janševi Zdenko Rotar Sebastjan Jeretič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zadnja bitka za LDS. Eden od ta starih menda celo nadrl Milana Kučana