objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 3. oktober 2011 ob 20:16

Nov debakel Lombergar teve. Pop Kmetija povozila TVS Misijo Evrovizijo
Kmetija Evrovizija
2011 Pozareport

Odpri galerijo

V nedeljo zvečer je prišlo do frontalnega soočenja prvega programa TV Slovenije in Pop TV. Slednji so štartali s prvo epizodo resničnostnega šova Kmetija išča lastnika, TVS pa s top projektom razvedrilnega programa, resničnostnim šovom Misija Evrovizija.
Rezultat, ki se meri z gledanostjo, je prinesel totalni poraz, kaj poraz, totalni debakel TV Slovenije. Šov Misija Evrovizija (po raziskavi AGB Nielsen Media Reserch, na panelnem vzorcu 450 gospodinjstev) je v kategoriji 18-49 let spremljalo komajda 5,3 odstotke gledalcev, oziroma 14-odstotov vseh gledalcev televizije v času oddaje, medtem ko je bila gledanost šova Kmetija išče lastnika več kot trikrat višja. Izmerili so 18,3 odstotke, z 48-odstotnim deležem. Nekoliko boljši, pa vendar še vedno prejoone porazen rezultat (glede na finančne in kadrovske vložke ter nedeljski prime-time), je Misija Evrovizija dosegla v najširši kategoriji gledalcev, starih nad deset let, s 6,1 odstotkom gledanosti in 13-odstotnim deležem gledalcev televizije v času oddaje.
Za lažjo primerjavo, to je vsaj enkrat manjša gledanost, kot jo je ob nedeljah zvečer zlahka dosegal Mario Galunič z njegovo oddajo Spet doma.
Ker se je TV Slovenija z Misijo Evrovizijo spustila na povsem komercialni teren resničnostnih šovov, tukaj ni več izgovorov, češ, gledanost ni tako pomembna, kot se običajno ali po potrebi izgovarja direktor TVS Janez Lombergar. Gledanost teh oddaj je edino, kar šteje. In edino, kar prinaša prihodke iz oglaševanja. Če je Lombergarju pač vseeno za gledanost, potem bi bilo seveda veliko pametneje, da bi na program namesto Misije Evrovizije uvrstili kakšne dokumentarec iz zaloge BBC-ja.
Toda relevantno vprašanja, zakaj so producenti Misije Evrovizije tako pogrnili na parketu razvedrilnega programa, ostaja.
Odgovori se ponujajo kot na dlani.
Prvič, ni več naključje, da ekipa Janeza Lombergarja stopica za časom. Ne moreš vsako zabavno oddajo začeti s plesom ali koreografijo Anžeta Škrubeta, četudi je njegova mama Olga Škrube šefinja pravne službe na RTV. Čas jih je povozil na informativnem programu, zdaj prihaja črno na belem, da jih je čas povozil še na razvedrilnem programu. In vse kaže, da je čas televizije povozil tudi Bojana Krajnca, urednika zdaj že pokojnega Hri-bara, ki na koncu zaradi prežvečenosti skoraj ni bil več gledljiv. Krajnc je namreč tisti, ki mimo strokovno inferiornega odgovornega urednika razvedrilnega programa Vanje Vardjana drži v rokah vse niti odločanja znotraj razvedrilnega programa. Vardjan dela točno in samo tako, kot mu naroči Bojan Kranjc. Natančneje, Vanja Vardjan podpisuje virmane in izpolnjuje ukaze, ki mu jih dostavlja Krajnc. Misijo Evrovizijo režira Igor Zupe, ker je tako določil Bojan Kranjc, ki naj bi, mimogrede, z Igorjem Zupetom na drugem plačilnem koncu že leta in leta sodeloval tudi poslovno.
Porazna gledanost Misije Evrovizije je nov dokaz, da Jonas Žnidaršič ne zanima nikogar več, razen morda Bojana Krajnca. Da je je Žnidaršič out, bi lahko Krajncu povedali že na komercialni televiziji TV3, kjer je Žnidaršič pogorel z resničnostnim šovom Trenutek resnice. Če bi  Kranjc seveda koga kaj vprašal. Zato honorarno najetje Jonasa Žnidaršiča za enega od sodnikov Misije Evrovizije lepo dokazuje, kako je Kranjca povozil čas. In krog je sklenjen.
Janez Lombergar vse to mirno tolerira. Malo zato, ker se je že preveč kompromitiral s podarjanjem oddaj in visokih honorarjev njegovim osebnim prijateljem (afera Brane Rončel), predvsem pa zato, ker je tudi Lombegarja povozil čas. Marko Filli se je že pred nekaj meseci držal za glavo, joj, Lombi mi dela televizijo izpred desetih let.
Realnost pa je takšna. Niti ena oddaja, ki so jo na TVS splavili po imenovanju Lombergarja za direktorja, ni bila uspešna; niti po kakovosti, niti po gledanosti. Saj se še spomnite Zvezdana Martiča in njegove oddaje Trikotnik.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mario Galunič Jonas Žnidaršič Brane Rončel

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nov debakel Lombergar teve. Pop Kmetija povozila TVS Misijo Evrovizijo