objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 23. september 2011 ob 07:02

Matej Raščan menda zviznil na Ciper, po Sloveniji pa ga lovijo izvršitelji!
Propadli medijski tajkun v primežu sodnih izvršiteljev. Rubijo mu vse, česar ni prodal ali prepisal na koga drugega. Ostal je tudi brez mercedesa, zdaj se vozi s starim passatom karavan
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pred časom smo poročali o spornih dveh stanovanjih brez uporabnega dovoljenja na vrhu bloka na Ljubljanski cesti 6 v Mariboru, ki sta (bili) v lasti propadlega medijskega tajkuna Mateja Raščana, vsaj eno od teh stanovanj pa naj bi uporabljal njegov oče Marjan Raščan (glej članek Mariborski bankir Kovačič). Novinarji časnika Finance so pozneje razkrili, da je Raščan omenjeni stanovanji avgusta letos prodal ljubljanskemu podjetniku Joeju Freshnerju Rainu, za bagatelno ceno 120 tisoč evrov.
Ugotovitve so bile na dlani. Matej Raščan po vsem sodeč na hitro prodaja osebno premoženje ali pa ga prepisuje na druge osebe, ker ga po celi Sloveniji "lovijo" upniki in sodni izvršitelji. Za bančne kredite in sposojeni denar, ki se je zlival na transakcijske račune njegovih podjetij (Delo Revije, Monera Rašica Point), je namreč jamčil tudi z osebnimi menicami.
Eden od sodnih izvršiteljev, Franc Pušenjak iz Murske Sobote, se je prejšnji petek pojavil tudi na Ljubljanski cesti 6, kjer ima Raščan, poleg dveh že prodanih stanovanj Joeju Rainu, še dve stanovanji, kar nam je potrdi tudi izvršitelj Pušenjak. Murskosoboški izvršitelj ima v rokah pravnomočno izvršbo dveh bank, ljubljanske Abanke Vipa, ki od Raščana terja več kot milijon evrov, in še ene banke, vendar sodni izvršitelj Pušenjak, ki sicer pravi, da zgolj opravlja svoj posel, o podrobnostih ni želel govoriti.
Rubež Raščanovega premičnega premoženja (stanovanjske opreme) se je že zgodil v Raščanovem stanovanju na Slomškovi ulici v Ljubljani. No, golo stanovanje je Raščanu pravočasno uspelo prepisati na "yx" osebo, kot pravi sodni izvršitelj Pušenjak. Med samim rubežem na Slomškovi ulici je bila zraven tudi Raščanova zaročenka in izvršna direktorica Rašice Marija Pandrc.
Rubež nepremičnine pa ni uspel na Kocljevi ulici v Murski Soboti, kjer ima Matej Raščan prijavljeno stalno bivališče. To stanovanje je Raščanu z notarsko overjeno pogodbo še pravočasno "pobral" nek Raščanov poslovni partner iz Murske Sobote, ki je Raščanu posodil denar, nekdanji lastnik založniškega podjetja Delo Revije (v stečaju) pa mu ga ni vrnil. Že pred nekaj tedni je Raščan ostal tudi brez svojega prestižnega mercedesa razreda S, zdaj se vozi s starim črnim passatom karavan.
Padli medijski tajkun Matej Raščan naj bi bil po nekaterih informacijah medtem na Cipru (tako poroča tudi časnik Finance), toda sodnemu izvršitelju se je nazadnje javil prek avstrijske številke mobilnega telefona.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mateja Raščana Marjan Raščan Joeju Freshnerju Rainu Franc Pušenjak Marija Pandrc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Matej Raščan menda zviznil na Ciper, po Sloveniji pa ga lovijo izvršitelji!