objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 20. september 2011 ob 11:38

Drame v NKBM še ni konec. Simič protestno pisal šefu nadzornikov Jovanoviču
Poleg predsednika uprave mariborske banke Matjaža Kovačiča se je na udaru kritik posameznih članov nadzornega sveta, delničarjev ter insajderjev tokrat znašel tudi prvi nadzornik Dušan Jovanovič
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po petkovi "nočni" seji nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor, kjer so nadzorniki obravnavali tudi sporno, morda celo nezakonito poslovanje banke s propadlim medijskim tajkunom Matejem Raščanom, odvetnikom Mirom Senico in lastnikom Vinaga Leom Ivanjkom, kjer je banka nasedla za 1,8 milijona evrov (glej članek Vrednost banke strmo pada), je videti, da "drame" med nadzorniki NKBM še zdaleč ni konec. Na udaru očitkov se je, poleg predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor Matjaža Kovačiča, tokrat znašel tudi novopečeni predsednik nadzornega sveta banke Dušan Jovanovič, profesor na mariborski Ekonomsko-poslovni fakulteti in solastnik zasebnega Inštiuta za ekonomsko in korporativno upravljanje.
Mimogrede, Dušan Jovanovič je tudi aktualni predsednik programskega sveta Združenja nadzornikov Slovenije.
Jovanovič se je na petkovi seji po mnenju nekaterih članov nadzornega sveta, posameznih delničarjev in poznavalcev poslovne scene, takorekoč blamiral z ugotovitvijo, da bi neodvisna zunanja revizija že omenjenega spornega poslovanja banki povzročila dodatne stroške.
Spomnimo, zunanjo neodvisno revizijo je predlagal Anton Guzej, za revizijo je glasoval še član nadzornega sveta Darjan Petrič, medtem ko se je nekdanji generalni direktor davčne uprave Ivan Simič vzdržal.
V ponedeljek smo sicer zmotno objavili, da je Simič glasoval proti reviziji, Petriča pa nismo omenili. Simič se je torej vzdržal, menda zato, ker meni, da bi bila potrebna širša revizija vodenja banke pod vodstvom sedanjega predsednika uprave Matjaža Kovačiča. Večina članov nadzornega sveta, na čelu s prvim nadzornikom Dušanom Jovanovičem, je predlog za neodvisno zunanjo revizijo preprosto preglasovala in tako evidentno zaščitila Matjaža Kovačiča.
Včeraj zjutraj pa je reagiral Ivan Simič. Predsedniku in članom nadzornega sveta je poslal "posebno" pismo, v katerem, vsaj po naših informacijah, protestira zoper tovrstno neodgovorno nadzorovanje Nove kreditne banke Maribor, ki je v državni lasti, vrednost njenih delnic pa strmo pada iz dneva v dan. Ivan Simič nam je potrdil, da je "protestno pismo" res poslal, vendar o vsebini pisma detaljno ni želel govoriti.
Predsednik nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor Dušan Jovanovič nam je po objavi članka sporočil, da je "raziskovalno novinarstvo in želja po informacijah v gospodarskih družbah, po zakonodaji in aktih družbe, omejena z varovanjem poslovnih skrivnosti," zato tega "žal ne more komentirati."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matejem Raščanom Mirom Senico Leom Ivanjkom Matjaža Kovačiča Dušan Jovanović Anton Guzej Darjan Petrič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drame v NKBM še ni konec. Simič protestno pisal šefu nadzornikov Jovanoviču