objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 28. julij 2011 ob 07:01

Usoda mercedesa Damijana Jankovića. Uničen, prodan ali vrnjen Jankovićem?!
Neuradno iz policijskih virov: starejši sin župana Zorana Jankovića sploh ni imel vozniškega izpita. Politika: odraz pojenjanja moči in vpliva Zorana Jankovića ali njegov adut v borbi za premierski stolček
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših neuradnih informacijah iz policijskih virov so belega mercedesa Damijana Jankovića v torek popoldne zasegli policisti postaje Ljubljana Vič, obdolžilni predlog pa je včeraj že romal k sodniku za prekrške. Tako se je policija na hitro že znebila primera Janković, ki je pristal v kolesju pravosodja.
Zanimivo, iz policijskih virov je bilo včeraj tudi slišati, da med evidencami vozniških dovoljenj ni bilo izdanega dovoljenja na ime Damijana Jankovića, ali drugače, starejši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića in direktor Electe, krovnega podjetja družine Janković, naj sploh ne bi imel vozniškega izpita. Damijan Janković teh umazanih podrobnosti že v ponedeljek zvečer ni želel komentirati (preberi tukaj), uradno pa tega ni mogoče izvedeti, saj gre spet za zakonsko varovane osebne podatke.
In kakšna bo nadaljnja usoda famoznega belega mercedesa CL 56AMG, ki naj bi bil vreden okoli 150 tisoč evrov? Nenazadnje, ta avto je veljal za enega od prestižnih simbolov družine Janković na ljubljanskih ulicah. Odvetnik Franci Matoz pravi, da je "to zdaj v rokah pristojnega sodnika," ki lahko - na podlagi zakona o prekrških in zakona o varnosti cestnega prometa - odredi uničenje avtomobila ali predajo davčni upravi za prodajo na dražbi, v nekaterih primerih pa je zaseženi avto mogoče celo vrniti lastniku.
Ker gre za novo afero družine Janković, seveda ne manjka političnih špekulacij. Mnogi verjetno pravilno ocenjujejo, da je policijski zaseg avtomobila Damijana Jankovića - po eni strani - odraz pojenjanja politične moči in vpliva ljubljanskega župana, po drugi strani pa rezultat spreminjanja situacije znotraj policije, kjer svojo moč počasi, vendar zanesljivo izgublja tudi ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal.
So pa precej različne ocene, kaj bo zdaj glede avtomobila storil Zoran Janković. Če bo hotel na prvo žogo dokazati, da je še vedno dovolj močan in vpliven, bo poskušal sinovega mercedesa na vsak način pridobiti nazaj. Recimo temu podobno, kot je pred leti "zrihtal" maturo za mlajšega sina Jureta Jankovića. Nekateri pa trdijo, da se bo Janković načrtno potuhnil in pred javnostjo skušal ustvariti vtis, da s(m)o pred zakonom vsi enaki, kar velja tudi za njegovega starejšega sina. Tako naj bi Zoran Janković "afero mercedes" kobajagi "kapitaliziral" pred skorajšnjim naskokom na premierski stolček.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Damijana Jankovića Zorana Jankovića Franci Matoz Katarina Kresal Jureta Jankovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Usoda mercedesa Damijana Jankovića. Uničen, prodan ali vrnjen Jankovićem?!