objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 21. julij 2011 ob 07:14

Delo Revije. Računi blokirani, plače so. Menda naj bi jih dobivali na roke!
Matej Raščan in Marija Pandrc na kolektivnem dopustu do prvega avgusta. Frka tudi v Rašici, kjer so ostali brez plač in regresa
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po poročanju nekaterih spletnih portalov so zaposleni v napol bankrotiranem založniškem podjetju Delo Revije včeraj dobili junijske plače. Na časniku Finance pa so hitro ugotovili, da to "meji na čudež," saj ima Delo Revije še vedno blokirane vse transakcijske račune, zato plač in prispevkov legalno preko blokiranih računov ne morejo izplačati.
Ta čudež pojasnjujejo posamezne urednice in novinarji na Delu Revijah, ki priznavajo, da jim lastnik Dela Revij Matej Raščan že nekaj mesecev del "plač" daje na roke ali pa jim ga nakazuje z osebnega računa. Raščanov junijski denar na roke naj bi po naših informacijah skušal preprečiti napovedano stavko zaposlenih na Delu Revijah, ki se pripravlja za prihodnji teden.
Matej Raščan se na telefonske klice ne odziva, ker je "uprava podjetja do 1. avgusta na kolektivnem dopustu." Tako vsaj sporoča avtomatična telefonska tajnica družbe Rašica Point, kjer je Raščan direktor, njegova zaročenka Marija Pandrc pa prokuristka.
Za razliko od zaposlenih na Delu Revijah so presenečeni delavke in delavci Rašice ostali brez junijskih plač, prav tako še niso dobili letošnjega regresa, poroča časnik Delo. Niti ne vedo, kdaj bodo denar dobili, saj sta Raščan in Pandrčeva odsotna, zato plač nihče ne more izplačati. Družba Rašica Point je naslednica nekdanje Rašice in je v lasti Raščanove "matične" družbe Monera, ki je hkrati lastnica Dela Revij.
Spomnimo, tudi Monera ima oba transakcijska računa blokirana.
Po nepreverjenih informacijah naj bi Raščanu (Delu Revijam) denar posodila oglaševalska družba Mediapool, agencija Media Publikum pa naj bi mu večjo količino oglasov plačala vnaprej.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Raščan Marija Pandrc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Delo Revije. Računi blokirani, plače so. Menda naj bi jih dobivali na roke!